Внесоха в президентството молбата за помилване на Иванчева и 4000 подписа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
13:31 / 16.11.2022
1008
Представители на сдружение "Зелен Младост“ внесоха в президентската институция молбата за помилване на бившата кметица на район "Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, получили ефективни присъди "лишаване от свобода“ от третата и последна съдебна инстанция, съобщи БТА.

Искането за помилване е придружено от подписка с около четири хиляди подписа, събрани на хартия и по електронен път, съобщиха от сдружението при внасянето на документите.

"Те са невинни и набедени. Не заслужават нито час повече да прекарат в Сливенския затвор“, посочи Петър Кърджилов, представител на организацията. Той припомни, че Десислава Иванчева има малко дете, което скоро ще навърши една година и за което тя трябва да се грижи.

Кърджилов обяви, че се подготвя и информационна изложба с протоколи от самия съдебен процес, която, според него, ще докаже пред обществеността тяхната невинност.

Десислава Иванчева е осъдена за подкуп на шест години затвор, 12 хил. лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години. Петрова е осъдена на пет години затвор, 10 хил. лв. глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години. Петко Дюлгеров е осъден на четири години затвор, осем хил. лева глоба и е без право да заема длъжност за срок от шест години.

Вицепрезидентът Илияна Йотова вече обяви, че членовете на комисията по помилване са много сериозни юристи и ще разгледат случая така, както всички останали случаи и ще бъде взето решение.

Виж коментарите (2)

Още по темата (18):
12.03.2024 Десислава Иванчева съди женския затвор в Сливен
20.01.2024 Майката на Иванчева: Господи, дай ми да живея точно толкова, колкото Деси да се прибере
26.06.2023 Десислава Иванчева след седмица на свобода: Трудно е, но се чувствам
заредена
20.02.2023 Десислава Иванчева се напълни с въшки в Сливенския затвор
14.12.2022 Иванчева влиза в кухнята на затвора
12.11.2022 Илияна Йотова обеща да разгледа молбата за помилването на Десислава
Иванчева
Още новини от Национални новини:
Днес се спазват строги обичаи
Ново земетресение в България
Днес е най-чаканият ден за българските пенсионери
Ето какво ще е времето днес 
Видите ли такъв надпис на черешите през май – лъжат ви
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).