Водни оръдия и дъжд от камъни на полско-беларуската граница

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:44 / 16.11.2021
540
Полските сили за гранична охрана съобщиха, че са били нападнати с камъни от мигранти по границата с Беларус и са отговорили с водни оръдия, предаде Асошиейтед прес.

Службата за гранична охрана помести видеоклип в Туитър, показващ как водните струи биват насочени през границата към група мигранти в импровизиран лагер. Всичко това става при изключително студено време навън.

Полската полиция заяви, че един неин служител е тежко ранен. Откаран е в болница с линейка и вероятно е с фрактура на черепа, след като е бил ударен с предмет.

Това е сериозно изостряне на миграционната и политическа криза, свързана с обстановката по границата, където животът на хиляди мигранти е изложен на опасност, отбелязва Асошиейтед прес.

Полското министерство на отбраната съобщи, че военнослужещи и други сили за охрана на границата са били нападнати с камъни и други предмети. То добави, че беларуските сили са опитали да разрушат заграждения по общата граница, а вътрешното министерство публикува видео, на което мигранти опитват да съборят ограда.

Няма никакъв начин, по който да може да се провери чрез независим източник какво се случва на границата, защото въведеното в Полша извънредно положение възпрепятства достъпа до района на репортери и правозащитници. В Беларус журналистите също се сблъскват със сериозни ограничения при отразяването, а на границата са само малцина от тях.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).