Водолази търсиха до мрак изчезналото момиче в морето на Централен плаж във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
08:59 / 14.08.2019
1249
Акцията по издирването на изчезналото 14-годишно момиче в морето на Централния плаж във Варна ще продължи и днес, научи Varna24.bg.

Както медията ни съобщи, детето, дошло с приятели от "Владиславово" на плаж вчера с група приятели. Около 16.30 часа плажуващи виждат, че момче и момиче бедстват в бурното море и веднага сигнализират спасителите. Момчето е извадено успешно, но момичето изчезва във водната стихия. За да преодолеят бурното вълнение, шестима спасители са се държали за ръце при търсенето на момичето. 

По-късно на плажа пристигнаха и близки на изчезналата девойка. От пресцентъра на полицията съобщиха, че  в издирването са се включили и служители на РДПБЗН - Варна.

Според информацията от пресцентъра на ОД МВР, сигнал за инцидента е постъпил около 17:30 часа. Съобщено е, че две непълнолетни деца са влезли във водата, въпреки червения флаг, като едно от тях не е успяло да излезе. Незабавно са предприети действия по издирването му.

Служители на РДПБЗН - Варна са изразили готовност за включване в издирвателните действия в помощ на службите, отговорни за търсене и спасяване на море. Сформиран е екип от водолази, който вече е реализирал няколко спускания, за съжаление - без резултат. С падането на вечерта, поради опасност за служителите на РДПБЗН - Варна, операцията е била прекратена.

При необходимост от съдействие в знешния ден, при поискване от компетентните служби, действията на водолазите ще продължат.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
14.08.2019 15 водолази, лекар и психолог са търсили удавеното момиче във Варна
14.08.2019 Тялото на удавеното дете изплува на Рибарския плаж във Варна
14.08.2019 Очевидка на драмата с изчезналото дете на плажа: Спасителите се забавиха
много!
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).