Връхлита ни силна магнитна буря, някои ще почувстват главоболие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:40 / 20.01.2022
691
На 20 януари около 6 часа сутринта Слънцето отново изхвърли коронарна маса от слънчевото петно AR2929, създавайки мощно изригване от клас M5.5. Очакваме "цунамито" от плазма да достигне Земята към 22-24 януари и да предизвика силна геомагнитна буря от клас G3-G4.

Магнитните бури са разделени на пет категории - G1 "слаб" и G2 "среден", G3 "силен", G4 "много силен" и G5 "изключително силен".

Според данните от спътниците SOHO самата експлозия е уловена в ултравиолетовия канал като силна светкавица.

Според прогнозите на експерти от Националната агенция за океански и атмосферни изследвания на САЩ, активността на слънчевото петно AR2929 не е приключила и има голяма вероятност от нови изригвания. 

Какво може да ни причини?

Обикновено смущенията влияят неблагоприятно на възрастните и хората със слаб имунитет. Хората, които са чувствителни към тези явления, могат да почувстват отпадналост, главоболие, неразположение, колебание в кръвното налягане и слаба концентрация. 

Как да се предпазим ?

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци и да пием повече вода. Не е препоръчително продължително застояване в затворени помещения без чист въздух, съобщиха от Meteo Balkans.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).