Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Връщат в ареста банковата служителка от Варна, източила над 1 млн.лв.
Автор: Пламена Николова 13:41 / 02.06.2020Коментари (1)818
©
Варненският апелативен съд отмени определение на Окръжния съд в града, според което спрямо банкова служителка, обвинена в длъжностно присвояване в особено големи размери, е взета мярка за неотклонение домашен арест. На 22 май първата инстанция е заменила задържането под стража на Невена Й. с домашен арест с електронно наблюдение. Прокуратурата протестира този съдебен акт. Днес състав на Апелативен съд – Варна уважи протеста, съобщиха от пресслужбата на съда.

Според обвинението, банковата служителка неправомерно е отклонила над 1 038 900 лв от сметки на вложители. Жената изпращала парите по куриер на мъж от Монтана, когото познавала само по интернет. Според обясненията й пред разследващите, искала да му помогне да реши финансови проблеми с лихвари. Виртуалният й приятел Сергей М. също е привлечен към наказателна отговорност - за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

Представителят на Апелативната прокуратура посочи днес, че счита определението на Окръжния съд за противоречащо на закона. Въпреки липсата на предходна съдимост, обвиняемата е демонстрирала продължителна престъпна дейност. В хода на разследването се събират данни за още по-големи параметри и интензивност на деянията й, обясниха от държавното обвинение. Достъп до електронно устройство или интернет при така възведеното обвинение може да помогне на Невена да продължи престъпната деятелност или да осуети разследването.

Адвокатите на банковата служителка изразиха тезата й, че е била подлъгана и подведена. Те оспориха мнението на прокуратурата, че укритите суми могат да попаднат в нейно владение, с аргумента, че тя не знае къде са парите. Вече 6 месеца след задържането си жената съдейства на разследването и не се противопоставя на извършването на процесуално-следствени действия. Защитата потвърди, че няма опасност Невена да се укрие или извърши ново престъпление.

Чрез видеовръзка обвиняемата поиска домашен арест.

След като се запозна с материалите по делото и изслуша страните в открито заседание, Апелативният съд заключи, че проверяваното определение на първата инстанция е незаконосъобразно. Окръжният съд е приел авторството на деянието, но не е указал въз основа на какви факти е стигнал до извода, че е отпаднала опасността Невена да извърши престъпление. Именно този риск беше подложен на по-обстоен анализ от въззивната инстанция. Той се извежда от предмета на престъплението – длъжностно присвояване в особено големи размери. Освен това, остава неизяснено къде и в чие владение са липсващите средства, каква е съдбата им след присвояването. Затова може да се направи извод, че опасността от ново престъпление е реална, мотивира се съдебният състав.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че за втори път Окръжен съд Варна определя домашен арест за Невена Й. и за втори път горната инстанция отменя съдебния акт за това. Настоящото определение, което отменя мярката "домашен арест“ спрямо обвинената в длъжностно присвояване Невена Й., не подлежи на обжалване.



Още по темата: общо новини по темата: 14
25.02.2020 »
20.02.2020 »
20.02.2020 »
30.01.2020 »
27.01.2020 »
02.12.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.06.2020 г.
0
 
 
Лично аз,не вярвам,някой,да изпрати един милион,на някого,когото познава само по интернет,а Вие?Не питам за многоуважаемия съд:)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: