Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Все още има опасност за живота на второто ударено от мълния дете в Русе
Автор: Екип Burgas24.bg 20:30 / 31.08.2023Коментари (0)380
© NOVA
Снощната буря в Русе доведе до трагедия на стадиона в града. Мълния покоси две 11-годишни деца на футболния терен. Внезапният дъжд и светкавици започнали по време на тренировка. Двете момчета не успяват да достигнат навеса на стадиона, когато ги застига мълнията. Въпреки оказаната първа помощ и борбата на лекарите, едното момче почина. Неговият съотборник е с опасност за живота.

Преди обед, след извеждане от медикаментозния сън и възстановяване на ефективно спонтанно дишане, детето е екстубирано и оставено под наблюдение. С течение на времето момчето започва да става контактно и адекватно. Все още борбата за живота на детето продължава, тъй като медиците се борят с усложнения от увредите от мълнията. Продължават лечението, изследванията и консултите със специалисти.

"Децата бяха долу. Веднага изтичах след виковете на родителите", спомня си треньорът на отбора Динко Дерменджиев. Треньори и родители направили всичко по силите си да спасят децата. Самият Дерменджиев правил изкуствено дишане на момчетата.

За минути три линейки пристигнали на стадиона. Едното момче е било закарано в болница в клинична смърт. След повече от час борба да го върнат към живота, лекарите губят битката. За другото дете са впрегнати всички усилия на медиците от друга болница. "От всички изследвания, които бяха направени, се оказва, че става въпрос за една тежка увреда на цялото тяло, в резултат на травмата. Говори се за засягане на сърцето, черния и белия дроб, мозъчен отток", обясни травмите на пострадалото дете д-р Бланш Ангелова пред Nova.

Във футболен клуб "Дунав" имало разпореждане децата да не излизат на терена при лоши метеорологични условия. "За мен това е голяма трагедия. Снощи до 12 часа сме били с криминалисти. Казват, че не могат да проумеят как се е случило - има високи сгради, има гръмоотводи навсякъде", споделя председателят на футболния клуб Деан Димов. Концесионерът на спортна база "Дунав" пък заяви, че комплексът бил обезопасен.

Тази сутрин част от младите футболни таланти почетоха паметта на своя съотборник с цветя и свещи. Прокуратурата в Русе образува досъдебно производство, а редица институции започнаха проверки в спортния комплекс.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
Природни стихии
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: