Все повече компании у нас въвеждат 4-дневна работна седмица

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
21:20 / 19.12.2022
442
Все повече компании у нас въвеждат 4-дневна работна седмица. Според синдикатите така се постига баланс между професионалния и личния живот.

"В такъв смисъл, една такава съкратена работна седмица би била добре за всеки българин, но дали е възможно такава седмица да се случи за всеки един - това е допълнителен въпрос, защото не във всяко производство може да има такъв вид организиране на работното време", коментира пред Nova News Величка Микова, икономически съветник към КНСБ.

За хората, които имат нужда да бъдат повече време със семейството си, по-кратката работна седмица ще им се отрази добре. Но за служители, които имат нужда от тясна връзка с колегите си и искат да се доказват, това по-скоро би могло да има обратен ефект", обясни Пламен Петров, който работи в компания за обучение и развитие на хора и екипи.

"Поставянето на професионални граници зависи от самите нас, не зависи от нашите ръководители, клиенти. На някои им е трудно да спрат в рамките дори на 40 часа да работят. И ако някой ги ограничи да работят в рамките на 4 дни, това по-скоро би имало негативен ефект", допълни Петров.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Обърната цистерна на АМ "Тракия", мантинелата е буквално премазан...
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици!
Младите българи в чужбина искат да се върнат обратно у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).