Всеки четвърти българин страда от алергия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:51 / 17.10.2014
416
Всеки четвърти българин страда от алергия. Това съобщиха проф. Васил Димитров, началник на Клиниката по алергология и астма към Александровска болница, и колежката му доц. Мария Стаевска.

Всеки трети българин страда от алергичен ринит, като броят им се увеличава. А почти всеки втори с алергичен ринит в някакъв момент от живота си ще "отключи" астма. По думите на проф. Димитров, 5 години минават, докато болните потърсят адекватно лечение.

Една от водещите причини за отключване на заболяването са домашните микрокърлежи (акари). Те са навсякъде - в дома, на работното място, обществения транспорт, и не могат да бъдат изследвани.

Алергиите също така се дължат на наследственост, на замърсена околна среда, на излагане на тютюнев дим, на начин на живот.

Алергиите може да бъдат повлияни не само със симптоматични лекарствени средства, но и чрез имунотерапия, единодушни са алерголозите.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Ето кой е загиналият при инцидента с Кирил Петков
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков не е сменило р...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Лоши новини за любителите на лова у нас
Кирил Петков с първи коментар след катастрофата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).