Вълк ухапа дете, след като избяга от зоопарка в Хасково

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:03 / 12.02.2022
944
Вълк ухапа дете в парк "Кенана" край Хасково, твърдят роднини на пострадалото момиче пред bgonair. Животното избяга вчера от зоологическата градина. Първоначално от община Хасково отрекоха информацията, но след инцидента признаха, че вълкът е избягал. 

14-годишното момиче се разхождало с приятели в парк "Кенана" в късния следобед вчера. Докато децата били в една от по-малко оживените алеи, пред тях изскочил вълк. Близките на детето са категорични, че това е избягалото животно от зоопарка.

"Аз не мисля, че ще се обърка. Разхождали са се в гората, вълкът излиза. Те са тръгнали да се отдалечават, за да не го изплашат, но въпреки всичко вълкът излиза и я напада. После едно момче взима пръчка и го прогонват вълка. Нахапана е по краката. Искам хората да знаят, че има вълк на свобода и да се пазят", разказа майката Мария Атанасова.

Сигнал за избягалото животно е подаден веднага. Първоначално от общинското предприятие "Екопрогрес" обаче отричат да има избягал вълк и твърдят, че е починал. Ден по-късно от община Хасково потвърдиха, че хищникът е напуснал клетката. А директорът на "Екопрогрес" обяви, че е бил подведен от управителя на зоопарка. "Информацията, която вчера ви дадох, защото разполагах само с такава, не е съвсем точна", каза директорът на ОП "Екопрогрес" Щерьо Янев.

"Предположихме, че има някакво заболяване свързано с това. Консултирах се с лекуващия лекар и той каза да го наблюдаваме. Ние продължихме наблюдението. При поредното обхождане на клетките гледачът установи, че е избягал. В момента вълкът се издирва", заяви управителят на зоокът "Кенана" Валентин Ахтаров.

"Разпоредил съм всички екипи денонощно да търсят вълка и да го локализират. Служителите на зоопарка ще бъдат наказани, че не са съобщили своевременно за изчезването на вълка", допълни Щерьо Янев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас
Доц. Мангъров говори за новия "вирус на шамара"
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).