Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Въоръжени мъже нахлуха в дома на бивш министър
Автор: Екип Burgas24.bg 15:55 / 16.09.2016Коментари (3)1126
© Дневник
Двама въоръжени мъже с бейзболни шапки на главите са нахлули сутринта днес в дома на бившия финансов министър Стоян Александров и са обърнали къщата наопаки, докато са търсели документи, съобщиха запознати. 

Разследваният от няколко дни за лихварство ексбанкер не е бил по това време в къщата си в Горна Баня. Нападателите обаче се натъкнали на сина му, който безуспешно ги преследвал дори и по улицата.

Инцидентът, за който е уведомена и полицията, е станал тази сутрин. Около 9 часа Стоян Александров напуснал къщата, като отишъл на лекции в УНСС. В това време в дома останал 24-годишният му син Петър. Младежът бил с лаптопа в ръце на леглото в стаята си. 

Той вече бил буден, когато около 9,15 часа започнал да чува шумове от различни околни стаи, включително и от близката баня. Момчето обаче решило, че това е баща му, който още не е излязъл, и продължил да работи на компютъра си. 

В един момент обаче вратата на стаята му рязко се отворила и вътре нахлул мъж, въоръжен с пистолет, който бил с бейзболна шапка, нахлупена ниско над очите му. 

"Не е той!" - извикал непознатият на съучастника си, който в същото време бил в съседната стая, и в следващия момент хукнал да бяга навън. Петър ги последвал през цялата къща, на двора и дори на улицата, но не успял да ги настигне. 

Той се обадил около 9,25 часа, за да съобщи за инцидента на баща си. Малко по-късно на място пристигнала и полиция, за да извърши оглед на местопрестъплението. 

Според Петър и Стоян Александрови външната врата на къщата, както и още една в двора са били заключени при нахлуването на двамата въоръжени мъже. Те обаче са успели да проникнат в дома им, без да ги разбиват. Източниците на "24 часа" твърдят, че със сигурност неизвестните нападатели не са имали за цел обир на къщата, защото не са взели пари и ценности, които са били оставени на различни открити места в жилището.

Те са отваряли гардероби, чекмеджета и са изхвърляли вещите оттам, като очевидно са търсели нещо друго. Според семейството - документи. Не е изключено акцията в дома на Стоян Александров да е свързана с обвинението за лихварство, което прокуратурата повдигна срещу него. 

Това стана, след като преди дни хора, взели заеми от него, се оплакаха от некоректност в репортаж на БиТиВи. Самият Александров пък заяви в интервю, че разполага с финансови средства заради високите длъжности, които е заемал през годините и това е станало причина да дава заеми срещу лихва, но върху всички суми са платени данъци, за което знаели и в НАП.


Източник: в. "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
По-скоро министъра си е платил да го "оберат". Така са "изчезнали" документи които никога не са съществували.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България и Войната в Украйна
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Криза с язовир „Ясна поляна”
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: