Въвеждат нова система за проследяване на кражбите на ток

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
15:30 / 09.10.2016
1128
ЧЕЗ въвежда нова система за проследяване на кражбите на ток. Компанията монтира балансови електромери на всички свои 17 000 трафопоста. Те ще следят количествата електроенергия, които се доставят в даден трафопост и след това се разпределят към клиентите, уточняват от електроразпределителното дружество.

"Чрез системата за балансово мерене лесно ще локализираме местата, където са налице загуби на електроенергия. Ще измерваме електроенергията, която влиза в даден трафопост, а чрез електромерите на клиентите ще преценяваме дали тя е равна на консумираната в домакинствата. В случай, че количествата не съвпадат, ще сме наясно с точност къде се губи електроенергия и къде има незаконни присъединявания към мрежата. Съответно ще набелязваме конкретни мерки по места, в зависимост от особеностите на района, които можем да предприемем, за да се справим с кражбите", каза Виктор Станчев, Главен оперативен директор на ЧЕЗ.

През миналата година ЧЕЗ е установила 6458 кражби на електроенергия, а компанията е похарчила 2,5 милиона лева, за да локализира разходите.


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).