Възможно ли е да има мишка в замразени пилешки хапки?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
22:09 / 21.01.2020
1149
Жена твърди, че си е купила  пилешки хапки, в които имало мишка. От фирмата производител твърдят, че това е напълно невъзможно.  Екип на Нова телевизия влезе в завода и проследи пътя на храната.

След като в неделя жена от Севлиево подаде сигнал за мишка в пакет с пилешки хапки, институциите започнаха проверка.

"По време на проверката не се констатираха доказателства, че гризачът може да е влязъл в опаковката по време на производството на продукта", обясни д-р Татяна Николова, началник отдел в дирекция "Контрол на храните".

Че няма как това да се случи твърдят и от фирмата производител:

"Това, което ние виждаме от снимките е компрометиран продукт. Абсурдно е да твърдим, че при нас и в търговските обекти  такъв формат продукт може да съществува", казва Антон Костадинов , управител на фирмата.

Потърпевшата не е подала сигнал до агенцията по безопасност на храните. Липсват и важни документи.

"Няма касов бон, който придружава закупените пилешки хапки, за да се докаже кога тази храна е била купена от търговския обект. Няма доказателства къде храната е била съхранявана след закупуването и от потребителя", допълва Николова.

По думите на производителя съществува процедура, чрез която се гарантира, че хигиенните норми са спазени и, че гризачи няма.

"Ние контролираме чрез едни малки устройства, чрез които визуално всеки ден по два пъти се прави физически оглед и на територията на предприятието от години не е регистриран случай, в който да има", коментира Костадинов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Правото на пенсия според различните категории труд
Започва празната седмица
Голямото прибиране: Очаква се засилен трафик у нас
Главчев: България е имала, има и ще има велики воини
Без военен парад на 6 май
Стотици хиляди българи празнуват днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).