Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Възрастна жена зададе 2 въпроса на днешните родители
Автор: Екип Burgas24.bg 20:09 / 21.08.2022Коментари (9)881
© Burgas24.bg
Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни във връзка с материала "Истерични служителки възмутиха майка в Пловдив". Ето какво има да ни каже жената:

"Здравейте, казвам се Меди Чолакова и живея в един от блоковете при въпросната детска площадка. Не съм служителка, пенсионер по болест съм и си стоя у дома. Относно описания случай - вероятно майката има право, защото все пак площадката е за деца...

Но също така е вярно, че:

Времето бе супергорещо и хората държат прозорците на домовете си отворени. А малките - в различна детска възраст - търсят не само приятелчета, но и се стремят да се доказват пред тях, по един доста необичаен начин - с рев и неистови писъци, на което родителите явно са свикнали, защото не реагират.  Така като се започне в 10.00 часа, чак докъм 18.30 всеки ден (включително във времето от 14.00 до 16.00) - всички ние, които сме неработещи, а и пенсионери също, ставаме потърпевши от  шумната демонстрация на лидерство между децата. 

Най- интересното е, че присъстващите на площадката родители въобще не се впечатляват от поведението на малките. Нещо повече - за зла участ на по- старото поколение, в 20.00 часа малките вече имат свои заместници - тийнейджърите на 15 -17 г., които на свой ред заемат мястото им, чоплят семки, говорят високо, обиждат се, псуват, пускат чалга и си правят дискотека на открито. Вечерта обикновено това продължава до след 00.00 часа...  

На другия ден - пак същото... Някои анализатори вероятно биха стигнали и до изводи, изследвайки функцията на родителя в различните възрастови етапи на подрастващите деца, но аз спирам дотук и оставям изводите за Вас.

В заключение аз имам само два риторични въпроса:

1 Къде е отговорността на днешните родители?!

2 Имат ли някаква вина потърпевшите в квартала да търпят това?! Благодаря Ви!"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.08.2022 г.
0
 
 
Абсурдо е да се коментира дограмата. лятно време е нормално, както е писала и жената, прозорците да са постоянно отворени. Бих казала, че това е нормално и за по-голамата част през останлите месеци от годината, т.к. за да сме здрави ни трябва чист въздух от природата, а не преминал през различни климатични устройства. Това, което е наложително да се смени е мисленето у хората - повечето са забравили (ако въобще някога са знаели) що е то човещина и човешки ценности (но не слободия) и отговорност за ссобствените действия и бездействия и за тези на децата ни. Повечето хора си мълчат за терора на децата и младите над хората в по-напреднала възраст и безобразно стимулират егоизма и показността им.
Aнонимен
на 23.08.2022 г.
0
 
 
Липсва елементарна култура в тези така наречени родители! А децата те друго не познават. Зс съжаление ще станат по лоши от родителите си.
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 22.08.2022 г.
-1
 
 
Към госпожа възмутената, както се казваше в една реклама - Сменете си дограмата. Предвид че днешната младеж седи пред различни устройства и се затварят в домовете си, без да имат реални социални контакти е добре че родителите са изкарали децата си навън. Тази социализация е важна за тяхното нормално развитие и в това няма нищо лошо. Ако шума ви пречи си купете тапи за уши или си сменете дограмата. Аз лично през моята дограма не чувам децата навън а точно под прозореца ми има две детски площадки и градинка в която се от време на време се събират служителки на "Чистота", а те са дори по шумни от децата особено като се скарат за нещо. Относно тийнейджърите това което правят е по добре от колкото да се напиват друсат и еб...т. И вие предполагам сте била млада и вие сте обичали да се забавлявате просто те имат други вид забавление и при други условия.
Aнонимен
на 22.08.2022 г.
+3
 
 
Почти навсякъде е така,за съжаление!
0
 
 
За съжаление, жената е абсолютно права и нещата се развиват по описания сценарии във всяко кътче на нашия мил град! Зверски крясъци и псувни, блъскане, чупене - това са заниманията на бъдещите нови пловдивчани.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: