Wizz Air спира много полети от и до България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:02 / 14.07.2018
5916
Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air намалява броя дестинации, които обслужва от България, като ще бъдат спрени полетите до шест дестинации от София и две от Варна. Това става ясно от отговор на компанията на запитване на Money.bg.  

Става дума за маршрутите от българската столица до италианските летища Катаня и Неапол, германското Нюрнберг, швейцарското Базел, гръцкото в Атина и испанското в Малага. Заедно с тях ще бъдат намалени и дестинациите от Варна, като авиокомпанията вече няма да лети до Тел Авив и Милано Бергамо.  

"Тъй като авиационната индустрия се влияе от търсенето на пътниците и сезонността, WIZZ реши да оптимизира графика си за София и Варна според представянето на маршрутите и пазарното търсене“, се казва в коментара на превозвача.  

От Wizz Air добавят още, че е планирано полетите до спрените дестинации да бъдат възстановени другото лято. Тук е мястото обаче да се отбележи, че те не бяха обявени в началото като сезонни. Два от маршрутите – до Атина и до Малага, бяха пуснати през тази пролет. А тези от Варна до Милано Бергамо и Тел Авив – миналото лято.  

Преди време бяха спрени други дестинации, които нямаха достатъчен успех – от София до британските гладове Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд, до грузинския Кутаиси, до шведския Малмьо и норвежката столица Осло.  

Преди предстоящото намаляване на дестинациите, унгарската авиокомпания лети до 44 летища в Европа в 20 страни. Превозвачът има базирани в София седем самолета и един във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).