ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ядем все по-малко месо, Европа минава на сирене | ||||||
| ||||||
За сметка на това се очаква в следващите години да се увеличи консумацията на масло, сирене и сметана, пише "Труд". Една от причините е становището на Световната здравна организация, която обяви че храненето с червено месо и колбаси увеличава риска от развитие на рак на дебелото черво. Производителите на месо от своя страна разкритикуваха откритията, обявявайки ги за неверни. Данните на ЕК показват, и че европейците ядат все по-малко говеждо и телешко месо. Прогнозите са, че до 2025 година ще има 4% намаление в производството на говеждо и телешко месо, а износът ще се свие с 35%. В световен мащаб обаче се очаква повишаване на консумацията. Затова според експертите на ЕК износът на свинско до 2025 година ще се нарасне с 26%. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:Всички | Само на регистрирани | Моите | На приятелиПокажи и всички отговори
на 03.02.2016 г.
0
на 03.02.2016 г.
0
на 02.02.2016 г.
0
на 02.02.2016 г.
0
на 02.02.2016 г.
+1
Aнонимен
на 02.02.2016 г.
-2
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
И много риба по морето е проблем
09:51 / 28.04.2024
Лековитият извор, за който от векове се носят легенди
09:07 / 27.04.2024
Изтеглят от пазара опасен сладолед
18:06 / 27.04.2024
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
13:11 / 28.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета