Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Янакиев: Не може токът в България да е 2 пъти по-скъп, отколкото в Германия
Автор: Екип Burgas24.bg 11:03 / 10.02.2020Коментари (6)732
©
От началото на годината средната цена на електроенергията за индустрията е 52 евро на мегаватчас, което я прави най-високата цена. Този уикенд цената в Германия беше около 2 евро, а у нас - 63 евро, т.е. с 30 пъти повече. Това сподели в ефира на Нова телевизия Славин Янакиев, директор на предприятие за машиностроене в Стара Загора във връзка с високите цени на тока, които е принуден да плаща бизнесът у нас.

"Говорим за несравнимо високи цени, които са достигали дори до 130 евро на мегаватчас и това не са единични случаи на такива високи пикове. Такива високи цени убиват индустрията в страната и не става въпрос само за малки или средни предприятия, но и големите заводи като нашия'', обясни още ръководителят.

,,Нашите изчисления показват, че цената от порядъка на повече от 40 евро на мегаватчас ни принуждава да работим на минус - вече втори месец работим на загуба, защото цената на електроенергията е 52 евро, а ние сме длъжни да я купуваме, защото не можем да си избираме кой ден и час да работим. Търпението ни вече се изчерпва. Хората ни напускат фирмите, напускат страната. Просто не може цената на основната суровина да е два пъти по-скъпа, отколкото в Германия, както беше този уикенд'', допълни още той.

"Превърнахме се в брокери на тази т.нар. независима енергийна борса, в която цените скачат със стотици проценти, неясно защо за нас. Не подлежи на никаква здрава логика цената на електроенергията ни да бъде по-висока, отколкото в Западна Европа. Явно трябва да изкараме хората на улиците да протестират, защото се чувстваме окрадени и ограбени. Нещата определено трябва да се подобрят, иначе няма да стане'', заяви в заключение началникът на предприятието.

В други развити индустриални държави като Франция и Испания токът също беше драстично по-евтин - съответно 14 и 30 евро. Това показват данните за цените ден напред на борсата за електроенергия в Европа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А заплатите в колко пъти по малки са ?За един бизнес питам....Ако ви намалят тока ще направите ли заплатите като германските,или ще има нов бентли за любовницата!
0
 
 
Дами и господа в България името бизнесмен е много грешно понятие. Тук в България ,,бизнесменът" разсаждава само експлоататорски. Той ме е загрижен за хората които осигуряват бизнесът му ама по никакъв начин. Обръщението му е като към животни. Дори в Европейския съюз обръщението към тях е по-добро. Недай си боже пък да попаднеш в някоя фамилна фирма където бащата е шефът и от там се почва ,след шефа и,дават заповеди Жана му , синът му, дъщеря му и знайни и незнайни братовчеди и близки и накрая влизаш в един омагьосан кръг и никаква работа Немо Ел да свършиш и после те изкарват най-големият некъдърник. Само ще ви кажа и ще завърша в Германия където работя заедно с синът на шефа сме спарка и по цял ден с еняме масла на камиони и за капак оставаме след всички да почистим сервиза като аптека и да проверим всички работни места. А шефът отива да по снабдяване и заявки.Сервизът ни обслужва само ,,MAN"
0
 
 
Гледайте уикенда на свободен пазар.И пак си купувайте ток в последния момент. Има договори с доставка на ниска цена ,но вие нямате графици и не сте наясно кога ще ви трябва ток. Нямате графици за потребление. Но пък забелязвате ниската цена в Западна Европа. В почивни дни,на свободен пазар! А сега уточнете,че тази цена е за бизнеса.А вие заплатите западноевропейски ли ги давате ?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: