Янев: Няма да обещавам кръв, пот и сълзи като Чърчил, а ще кажа простичко, че не мога да ходя по вода

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:41 / 29.06.2022
587
"Става вече забавно използването на т.нар "Кремълски сценарии". Политическото безсилие и безпътица най-лесно се обясняват с конспиративни теории", това каза по TV1 бившият служебен премиер и лидер на партията "Български възход" Стефан Янев.

С тези думи, той отговори на въпрос, как гледа на твърденията, че Москва има намеса в дестабилизацията на страната, която би дошла с падането на правителството и предсрочните парламентарни избори. Изказването му дойде в момента, в който премиерът в оставка Кирил Петков отзова 70 руски депутати.

Янев, който беше освободен от поста военен министър поради използването на термина на Владимир Путин за войната в Украйна, а именно "военна операция", смята, че такива обвинения не могат да помогнат, когато партиите във властта няма ясна платформа и визия за управлението на страната.

Новият партиен лидер изрази и съмнение, че за спирането на газа за България вината е на Русия. "Наслушали сме се на клишета. Истината е някъде там - между Русия ни спря газа и ние сами си спряхме газа и обвинихме Русия", каза Янев.

В действията на управляващата коалиция Янев вижда парцелиране на властта, феодализация и липса на координация между отделните партии в управлението. По неговите думи, за половин година не се забелязва дори начало на изпълнение на поетите с управленската програма обещания.

Бившият служебен премиер не осъжда "Има такъв народ", че са гласували с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" при вота на недоверие на правителството. Според него просто интересите на партиите са съвпаднали, което не значело, че има нова коалиция.

Лидерът на "Български възход" каза още, че в предизборната кампания на партията му няма да се представя за спасител или месия. "Няма да обещавам кръв, пот и сълзи като Чърчил, а ще кажа простичко, че не мога да ходя по вода", посочи Стефан Янев.

Виж коментарите (1)

Още по темата (202):
02.03.2024 Грозев: Още българи ще бъдат арестувани заради шпионаж в полза на Русия
27.02.2024 Задържаха български бизнесмен заради съмнения, че е руски шпионин
26.02.2024 Първи снимки на руските шпиони, пребивавали у нас с фалшива
самоличност!
26.02.2024 ДАНС блокира достъпа на руски шпиони до България
14.02.2024 Руските шпиони в Народното събрание и МО с нови обвинения
08.02.2024 Пуснаха у дома антимафиотa, обвинен в шпионаж за Русия 
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).