Янка Такева: Трябва да има дисциплина във ВУЗ-овете

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:37 / 18.12.2019
721
Нека да имаме все по-големи изисквания като учители, нека не забравяме целите на хилядолетието. Като основа на тези цели стои образованието. Това каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева на форум за гражданското образование и изграждането на ценностната система у младите хора, предаде Агенция “Фокус".

"Европейските образователни системи, в това число и нашата образователна система, имаме за цел да сформираме граждани, които да бъдат хора с нова ценностна система, която им помага за тяхното личностно развитие и която помага за това светът да стане по-добър – да има мир, разбирателство, толерантност, да има онази политика, която е формирана в самия човек, за да може ние да помогнем за промяната на света", заяви Такева.

Според нея първо трябва да помогнем на себе си за промяната на всички тези политики. По думите ѝ личностното развитие минава през политиката, на която трябва да бъдат научени учениците – да бъдат съпричастни към новото време и да се сформират у тях ценности, които да създадат по-големи възможности за качествено образование.

"Иска ми се чрез образованието и чрез децата да направим и родителите по-съпричастни към проблемите, да преодолеем негативизма и ксенофобията. Това може да стане само по пътя на образованието", заяви председателят на Синдиката на българските учители. Тя подчерта, че трябва да се поиска от висшето образование, когато подготвя българските учители, да има отделна дисциплина мултикултурно и приобщаващо образование.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Годишните технически прегледи на колите поскъпват драстично!
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче
БСП регистрира евролистата, ето кой я повежда
Синоптик: Очаква ни динамично време
Наши ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интелект
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).