Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За последните 12 г.: 7 случая с полицаи, натиснали спусъка заради ревност
Автор: Екип Burgas24.bg 09:18 / 07.03.2017Коментари (1)1119
©
Психотестът, през който минават служителите на реда, не е панацея, каза в предаването "Тази сутрин" по bTV Д-р Цветеслава Гълъбова, директор на психиатрична болница "Св. Иван Рилски" във връзка с трагедията в Казанлък, при която полицай застреля жена си, а след това се самоуби.

За последните 12 години има 7 случая, в които полицаи са натиснали спусъка заради ревност.

По думите на Гълъбова психотестът би могъл да хване разклащане в психологическата пригодност, но не може само на базата на психотест да се каже: "Този човек не става", а трябва да се прецени комплекс от фактори.

"Полицаите са хора на реда и по-често са със стабилна психика, но явно има единици от тях, при които комплекс от причини довеждат до подобни действия. Доколкото полицаите са хора като нас, съвсем естествено е сред тях също да има индивиди с по-лабилна психика", каза Гълъбова.

"Това, което липсва в нашето общество, е съпричастност към случващото се в дома на съседа, на близките ни. Не може близките на тези хора да не са забелязали нещо, което би могло да сигнализира, че съществува проблем", категорична беше Гълъбова.

Според нея хората предпочитат да отричат проблемите, защото е по-лесно. "Не ме учудва, че никой не е реагирал. Станахме доста бездушни хора - несъпричастни и несъчувстващи, гледаме да си оправяме нашите неща, а какво става навън, не ни интересува. Не може така, живеем в общество", подчерта тя.

Дъщерята, която остана сирак, до края на живота си ще живее с дамгата на извършеното от нейния баща, коментира още д-р Гълъбова, която допълни, че детето ще има нужда от много помощ и подкрепа.

"Да убиеш майката, без да мислиш, че оставяш едно дете, е изключително жестоко, непремислено откъм последствия. Водил се е единствено от афекта си, от желанието да мъсти", отбеляза директорът на психиатрична болница "Св. Иван Рилски".

Тя посъветва хората, попаднали във връзка с човек, който изпитва твърде изразена ревност, по най-бързия начин да се спасят и да не разчитат на превъзпитаване.

По думите й жертвите на насилие също имат специфични характеристики, които не им позволяват лесно да се откъснат от насилника.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.03.2017 г.
0
 
 
трябва да ги задължават след смяна да остават оръжието в сейфове, не в дома. освен, че убиват от ревност могат да пострадат и деца от чисто любопитство.доста от полицаите са ревниви, може би работата им влияе. те са агресивни в семейството си упражняват физически и особено психически тормоз.трябва да минават непрекъснато психически тестове и при най-малкото отклонение да не работят като такива.това са моите лични наблюдения върху такива семейства и това което се случва с такива семейства в цялата страна.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: