Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За първи път говори правнучката на Ванга
Автор: Екип Burgas24.bg 10:02 / 14.03.2023Коментари (0)966
© Facebook
"Никога не съм искала дарбата на прабаба ми Ванга. Не съм я и имала. То способностите не се предават по род или по кръв, а са от Господ тези неща. Освен това, животът на баба ми никак не е бил лесен. Да си свързан с болките и мъките на толкова хора и те да са всеки ден пред дома ти. Това е живот, отдаден на хората. Защото рядко някой е идвал за хубаво при баба Ванга."

Това споделя в първото си интервю правнучката на пророчицата - красивата Кристина Граховска, пише Novini.bg. Момичето е внучка на единствената дъщеря на Ванга - Венета Гущерова.

"Баба ми Венета също е много интересна жена, но и тя не иска да говори, защото много се измисля по темата за Ванга. Тя идва постоянно при нас тук, в Благоевград, за да вижда детенцето ми Алис, което е вече на две години. Ние сме постоянно заедно и непрекъснато си разказваме истории. Целият ни род сме много вярващи, набожни. Това, което се пише за Ванга, много малко е истина. Небивалици изписват постоянно и затова сме решили да не говорим в публичното пространство", казва Кристина.

Младата жена е майка на момиченце - Алис, което е кръстила на 40-ия му ден. "Винаги съм се вслушвала в думите на Ванга и на баба ми, че човек не трябва да иска много, а да се задоволява и с малкото, защото ако искаме много, трудно можем да платим цената за него", казва Граховска.

Кристина е трудолюбива от малка и преди да роди, е имала салон за красота. Към днешна дата тя учи маркетинг и смята да се пренесе в София при новия си любим. "След като завърша, ще го мислим къде да живеем", казва правнучката на пророчицата.

В момента Кристина е с нов мъж, а преди известно време се е разделила с бившия си съпруг. "Сега срещнах любовта и се надявам, като поотрасне дъщеря ми, да свържем живота си с него в брак", казва красавицата.

През 2018 г. наследницата на голямата пророчица вдигна сватба с бившия си съпруг. Церемонията се състоя в Благоевград. Двамата млади тогава получиха благословия лично от дъщерята на Ванга - Венета. За венчавката си Кристина получила от нея ценен подарък - златна монета, която се предавала от ръка на ръка по женска линия, твърдят в Благоевград.

"Баба ми много вярва в брака. Вярва и във всичко, свързано с Господ, аз също. Някой ден, ако разкаже за Ванга, със сигурност ще се убедите колко прекрасна жена е", казва Кристина за баба си.

Венета е била осиновена от ясновидката и нейния съпруг Димитър, когато била само на 2 години и половина. В едно от редките си интервюта тя споделя, че Ванга е била като всички останали майки - карала ѝ се, но и я обичала и много се грижила за нея.

"Аз съм дошла на две години и половина в нейния дом. Когато сутрин ставах, закуската ми беше готова и дрехата ми беше изгладена. Гушкахме се, тя ме обичаше, галеше ме", спомня си Венета пред медиите. Като малка не осъзнавала каква е Ванга, а като пораснала, разбрала, че множеството хора неслучайно се събирали пред дома им.

Венета признава, че е опитвала веднъж да излъже Ванга, и пророчицата я хванала. "Изхарчих едни пет лева, но и и казах, че съм ги изгубила. Тя ме хвана, че в сладкарницата съм ги изгубила и съм черпила приятелките, което беше факт. Просто не можеше да скриеш нищо от нея. Мен ме беше страх да я излъжа нещо, за да не ми вика после", разказва Венета.

Днес щерката на ясновидката продължава да живее скромно в Петрич и да се радва на многолюдното си семейство. Дъщеря ѝ Димитрина Митрева е известна със своите ръчно изработени цветя от хартия и именно с такива бе украсила сватбата на дъщеря си преди години.

Венета не иска да пише книга и да разказва за живота си с Ванга, тъй като много се спекулирало с всичко около нея, не само с пророчествата ѝ. Тя недоумява и защо името на Ванга фигурира в спомените на хора, за които се знае, че никога, ама никога не са били близки с нея. Такива имало сред петричани, но и от страната.

"Като знам отношението на някои нейни съседи, които при обиските в къщата ни говореха какво ли не, плюеха я страшно, а след смъртта ѝ разказват небивалици за близостта си с майка ми, просто не е за вярване. Пишат се нейни приятели, а майка си замина от този свят с тъга от такива като тях. До последно носеше спомена как се подиграваха на способностите ѝ", признава болката си дъщеря ѝ Венета.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: