Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Забраняват движението на тежкотоварни автомобили по магистралите по празниците
Автор: Екип Burgas24.bg 14:50 / 22.12.2015Коментари (0)1255
©
В момента извършваме превантивна обработка на високопланинските проходи и на всички участъци, в които температурите изискват обработване на пътната мрежа, коментира готовността за зимния сезон министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова във Варна. Имаме сключени договори за поддържане в цялата страна за територията на всички области. Утвърдени са оперативните планове, наличното оборудване и механизация са проверени, допълни тя.

Около 3000 машини вече са разположени по опорните пунктове, налице са почти всички необходими количества сол, пясък, химикали и т.н., информира регионалният министър. Тя уточни, че има малки изключения, които касаят необходимите количества материали за целия сезон, като изискваните за месеците декември и януари са в наличност. Очакваме усложняване на обстановката през първата седмица на месец януари, така че имаме създадена координация с органите на МВР и ИА "Автомобилна администрация", тъй като от нас зависи само почистването, съобщи Павлова. Регулирането на трафика се извършва от органите на Пътна полиция и ИА "Автомобилна администрация", които имат ангажимент да спират тировете през регламентираните периоди, допълни тя

Във връзка с предстоящите празници от 14.00 часа до 20.00 часа утре въвеждаме пълна забрана за движение на тежкотоварни превозни средства по основните направления в страната и по автомагистралите, тъй като очакваме трафикът да бъде в направленията София - Кулата, София - Калотина, магистралите"Тракия", "Хемус" и "Марица", информира министърът. По този начин се създават условия очакваният трафик, който ще излиза от градовете, да бъде максимално облекчен, с възможност за преминаване. Същата забрана за движение на тежкотоварни автомобили ще има в неделя, 27 декември, както и на 30 декември. За разлика от поетапният изходящ трафик сега, очакваме най-натоварен той да бъде на 3 януари 2016 г., когато всички ще се връщат към големите градове след празниците, коментира Павлова. тогава ще въведем забраната за движение на тировете малко по-рано и се надявам с това да създадем по-добра организация, допълни тя. Разчитаме на органите на Пътна полиция, на КАТ, които да осъществят доброто регулиране, подчерта министърът.

Лиляна Павлова подчерта, че благоприятните климатични условия, благодарение на които строителният сезон е продължил по-дълго, са спомогнали за завършването на големите проекти, защото краят на м.декември т.г. е последният срок за усвояване на средствата по тях.

Това даде възможност и на общините също за изпълнят своите проекти, тъй като за полагането на определен вид изолации, асфалт и други материали са необходими температури над 5 градуса, обясни тя.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Застреляха Алексей Петров
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: