Задигнаха 350 000 лева и 200 грама злато от бизнесмен в Банско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:22 / 31.05.2022
449
Разкрит е най-големият обир, ставал някога в Пиринския край. 350 000 лева и 200 грама злато са били откраднати от собственик на механа в Банско, пише "Struma.com". Крадците са пристигнали в града с автомобил на починал човек, а го напуснали, като натоварили златото и парите в уж развалено БМВ, което качили на пътна помощ. Шофьорът на пътната помощ и двама от обирджиите са от дупнишкото село Яхиново, един е от София и един от Монтана.

Докато собственикът празнувал в заведението 8 март с клиенти и приятели, крадците проникнали в жилището му, което е над механата, и открили крупната сума в гардероб. Заедно с нея задигнали и голямо количество злато. Незабавно мястото било блокирано от полиция, както и входовете и изходите на града, но крадците се измъкнали. 

Става въпрос за организирана банда престъпници, които обаче не са професионалисти. Месец по-късно полицията вече била по следите на обирджиите, но чакали удобния момент, за да ги заловят. И тази сутрин няколко полицейски дирекции се включили в обиските и арестите - Благоевград, Кюстендил, Видин и София.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Учител: Абитуриентите, които така щедро плюете днес, са продукт н...
Сливенската епархия направи своя избор, ред е на Синода
Участничка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възста...
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
24-годишният Окан загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Колко ще ни струват компотите тази година?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).