Задържаха 26-годишен мъж, използвал кучета за кървави боеве

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
13:50 / 13.03.2020
794
Полицейски служители от РУ- Шумен намериха и изведоха от къща в село Боян четири кучета със следи от наранявания.

Работата случая започнала след приет сигнал, че в частен имот в село Боян се провеждат боеве с кучета. Адресът бил наблюдаван известно време от униформени.

Около 07:30 часа вчера сутринта било извършено претърсване в къща на улица "Китка" в селото. В пристройки към  жилището на 26-годишния местен жител са намерени три кучета порода питбул и едно порода американски булдог. Всички били с белези от наранявания. Изяснено било, че кучетата са използвани за отглеждани, тренирани и участие на организирани боеве с животни.

В хода на проверката последвал оглед в сградата на бивше училище на село Габрица. Там е намерено още едно куче порода питбул. Всички животни са иззети и са настанени в кучешкия приют в град Шумен.

Задържан за срок до 24 часа е 26-годишният собственик на намерените в село Боян животни. Случаят е докладван на РП- Шумен. Работата по образуваното производство за извършено престъпление по чл. 325 А от НК продължава под надзор на наблюдаващия прокурор.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).