Задържаха граничен полицай, пропускал през границата хора без зелени сертификати

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:45 / 27.03.2022
1147
56-годишен граничен полицай с инициали Г.С.Д. е задържан, след като е установено, че е взимал подкуп за пропускане на лица без зелени сертификати на ГКПП "Дунав мост". Това стана ясно по време на брифинг на Окръжна прокуратура-Русе.

"За да пропусне лица без зелени сертификати и за това, че той не е насочвал хора за насрочване на тест за COVID-19, е получил облага от 30 евро. Тези пари са намерени при обиск, били са укрити в униформата му. В друга негова униформа в жилището му са намерени още пари. В дома му са намерени около 250 евро. Общата стойност на намерение пари е около 400 евро", заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

"Преди няколко месеца СЗО уведоми за нов щам на коронавируса, който се разпространява много по-бързо от предишните и може да заразява и деца. Тогава се получи информация за български граждани, които са били позитивни, но през по-голяма част от времето са били в чужбина. Беше установено, че тези лица или част от тях са влезли през "Дунав мост". По същото време получихме информация, че при тях има установени корупционни практики и се пропускат лица без сертификат и не се изискват тестове", посочи комисар Христо Христов.

Разследването е било възложено на следователи от Окръжна прокуратура-Русе. "След това възложихме на Вътрешна сигурност на МВР да извърши оперативни действия, при които да се провери първоначалната информация. В последствие преценихме, че има налице достатъчно доказателства и служителят на "Гранична полиция" беше задържан", посочи още Христов.

Около 18:30 часа вчера са постъпили данни за извършено корупционно поведение на служител на ГКПП "Дунав мост". "Бяха предприети действия по установяване и задържане на служителя непосредствено след получена облага. Беше уведомена незабавно Окръжна прокуратура, бяха извършени следствени действия. В следствие на това са установени и иззети веществени доказателства. Работата по случая продължава", посочи Христо Христов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).