Задържаха под стража двама мъже за няколко престъпления край Поморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:02 / 26.07.2021
714
След внесено искане на Окръжна прокуратура Бургас от 26.07.2021г., съдът задържа под стража Р.С. и Д.П., за това, че на 20.07.2021г. в село Медово общ.Поморие, като съизвършители противозаконно отнели чуждо МПС – л.а. м.“Опел корса“, от владението и без съгласието на собственика на л.а., без негово съгласие, с намерение да го ползват, като автомобилът е бил изоставен без надзор в гр.Айтос и отнемането е било извършено чрез използване на техническо средство /ключ/ - престъпление по чл.346 ал.ІІ т.2, т.3 вр. с ал.І вр. с чл.195 ал.І т.4 вр. с чл.20 ал.ІІ от НК;

За това, че на същата дата и място Р.С. - при условията на опасен рецидив, отнел от владението и без съгласието на собственика с намерение противозаконно да присвои портфейл, несесер и сумата от 40лв. – престъпление по чл.196 ал.І т.1 вр. с чл.194 ал.І вр . с чл.29 ал.І б.“А“ от НК и за това, че при условията на съвкупност с горепосочените престъпления, отново на 20.07.2021г. Р.С., в село Руен общ.Руен обл.Бургас, на банкомат на "Уникредит Булбанк“ АД, използвал платежен документ – банкова карта, без съгласието на титуляра и деянието не съставлява по-тежко престъпление – престъпление по чл.249 ал.І вр. с чл.23 ал.І от НК.

Според наблюдаващия прокурор, по делото е налице обосновано предположение за това, че обвиняемите са извършили тежките умишлени деяния, в които са обвинени, както и че съществува реална опасност същите да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие аргументите на прокурора и наложи на обвиняемите Р.С. и Д.П. мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Определението на ОС-Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земетресение у нас
Кога в България ще преминем на 4-дневна работна седмица?
Какво да правим, ако ни излезе положителен тест за наркотици, но ...
Крум Зарков: В държавата има криза, действията на служебния кабин...
Проф. Хинков: Решението не е да се спре строежът на частната детс...
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка: Цялата буза и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).