Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Задържаха за 72 часа брутален тип, заплашвал с убийство млада майка
Автор: Пламена Николова 10:35 / 09.12.2021Коментари (3)625
©
С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Варна е задържан за срок до 72 часа 30–годишен мъж от Варна, отправил закана за убийство към своята бивша жена и нарушил нееднократно заповед за защита от домашно насилие, след като вече е бил осъждан за същото деяние, съобщиха от пресслужбата на Апелативнапрокуратура във Варна.

По информация на Varna24.bg това е същото лице, за което бившата му съпруга Деница разказа потресаващи факти за нечовешки физически и психически тормоз.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за две престъпления - по член 144, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НК и чл. 296, ал. 4 във връзка с ал. 1, пр. 2 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

На 21 януари 2021 година, в изпълнение на съдебно решение на Районен съд – Варна, е издадена заповед за защита от домашното насилие, с която Г.Ш. се задължава да се въздържа от извършването на такова по отношение на своята вече бивша жена и тяхната  дъщеря, както и да не приближава на разстояние по-малко от 100 метра от тях.

Въпреки това, в периода 30 април 2021 г. – 28 ноември 2021 г., повторно и при условията на продължавано престъпление, обвиняемият не изпълнил заповедта. Той вече бил осъждан за същото престъпление, но това не му попречило да продължи да извършва психически тормоз над младата жена. Като на 28 ноември дори отправил към нея директна закана да я убие с думите: "Ще те убия и още дълго време няма да гледаш от тази тераса“, като това заканване възбудило у жената основателен страх от осъществяването му.

Според събраните до момента факти по случая, по време на съвместното им съжителство жената е била жертва на домашно насилие.

Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо 30-годишния обвиняем.

Припомняме, че 27-годишната Деница от Варна разказа по Нова тв за ужасяващите си преживявания. Тя заяви, че отчаяно търси помощ.

В ефир младата жена сподели, че се страхува за живота си, защото бившият и съпруг продължава със заплахите.

Мъжът скачал върху гла
вата й, душил я с кабели, биел я с кабели с метални шипове. Напуска го преди 7 месеца. През цялото време на побои и изтезания Деница само два пъти е получавала помощ - веднъж съседи са се обадили на полицията, а вторият път на спирка момче прави същото. Тя е благодарна на тези хора, защото вярва, че те са спасили живота й.

Тя не излиза от вкъщи, освен когато знае от познати, че той не е в града. Детето й излиза само с баба си, и то само в отдалечени квартали.

Въпреки присъда от година и половина пробационна подписка, насилникът продължава да тормози нея и близките й всеки ден.

Деница пита дали трябва да стане поредната жертва и да бъде намерена в куфар, за да може един престъпник да влезе в затвора.

Министърът на правосъдието в служебното правителство Иван Демерджиев коментира случая и заяви, че ще посредничи за това МВР да вземат необходимите мерки.

"Категорично като общество не можем да си позволим това да продължава. Министерството на правосъдието беше сезирано във връзка с това, че може да инициира законодателни изменения и да разработи такива. Работи се по темата", коментира Демерджиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.12.2021 г.
0
 
 
Тоя е някакъв психопат.Лошото е,че хич не са малко такива като него.
Aнонимен
на 09.12.2021 г.
0
 
 
Само да него Пуснете че Иначе Файда Няма да Има в Затвора му е Мястото на Тоя Измекяр който Продава Наркотици на Деца и Бие Жени Болен Мозък.
Aнонимен
на 09.12.2021 г.
0
 
 
И ще го пуснат без да му направят нищо
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: