Задържан е съучастник в опит за телефонна измама

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:58 / 03.02.2022
656
В сряда 86-годишна жителка на село Вирове е потърсила помощ в полицията в Монтана. Жената обяснила, че предната вечер, към 20:45 часа е получила обаждане от скрит номер на стационарния си телефон. Непознат мъж, представяйки се за лекар от местната болница, й съобщил, че снаха й се нуждае от спешна ортопедична операция, за която трябва да се платят 19 000 лева.

Объркана от ситуацията жертвата обяснила, че в дома си има само 1 500 лева. Половин час по-късно е последвало ново позвъняване с указания да остави парите пред вратата на къщата си на изпратения от мнимия "доктор" "санитар". Едва след като изпълнила указанията, тя се усъмнила, че е попаднала в измамна схема.

Веднага стартирали оперативно-издирвателните действия, в които, заедно с експерти от сектор "Измами“ в ГД "Национална полиция“  били ангажирани криминалисти от ОДМВР Монтана и Участък "Огоста“. 

В резултат на прецизното разследване "санитарят“, използван като куриер в измамната схема, бил установен. Задържаният  – 31-годишен криминално проявен и осъждан мъж от село Д-р Йосифово, предал 900 лева от взетите пари.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК и действията по разследването продължават  под наблюдението на Районна прокуратура – Монтана.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).