Задържан с наркотици остава на топло

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:29 / 02.04.2020
801
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е отхвърлена като неоснователна жалбата на К. И. от с. Равда. За него е оставена в сила най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Той, заедно с двама съучастници, които не са обжалвали мерките си за неотклонение, е обвинен в държане и разпространение наркотици.

К. И. е задържан на 20 ноември 2019 г. в квартирата им на ул. "Васил Левски“ в Пловдив. Полицията е иззела от апартамента 486 грама марихуана, 4 грама кокаин и везни, а в ползвания подземен паркинг е открито приспособление по пригаждането на автомобилна гума с джанта за пренос на наркотика.

Обвиняемият се възползва днес от правото си да не се явява в съдебната зала чрез подадена предварително молба-декларация, с която е заявил, че ще бъде защитаван единствено от упълномощения от него адвокат.

Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства и разпитите на свидетели спрямо К. И продължава да е налице обосновано предположение за съпричастност към престъплението, в което се обвинен, а то е наказуемо с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Според Апелативния съд, от количество наркотично вещество, открито в обитавания от обвиняемите апартамент – както марихуана, така и кокаин, както и от предишно дело отново за наркотици срещу непълнолетния тогава К. И., което е приключило в Несебърския районен съд с освобождаването му от наказателна отговорност и му е било наложено обществено порицание, има основания да се направи извода, че обвиняемият не се е поправил. Освен това съдът счита, че няма опасност обвиняемият да се укрие, но има реална опасност да извърши престъпление. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).