Заключиха семейство в магазин заради неносене на маска

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
10:28 / 14.06.2021
890
Незаконен граждански арест. Така определя ситуацията мъж от Сливен, който е бил заключен в магазин, заради това, че не носел маска. Служителите на магазина споделят, че заради страх от глоби и липса на охрана като в големите вериги, се налага постоянно да влизат в обяснителен режим с клиентите си. До ситуацията се стига, след като Николай и неговото семейство влизат в магазин. Той е без маска, предава Нова тв.

"Цялата случка е, че бяхме с малкия и жена ми по центъра, направихме си разходката, жена ми се сети, че трябва да вземе нещо от магазина. Минахме от там. Малкият влезе с нея, аз влязох вътре да го издърпам да стане по-бързо просто, за да не бяга в магазина, при което една от служителките вътре ми се развика "Сложете си маската", разказва Николай Георгиев.

"Колежката му е направила забележка, съответно той я игнорира и продължава да влиза в магазина. Тя звъни на звънеца. Отивам аз, виждам го, и му казвам: "Може да влезете или само ако сте с маска, или да излезете". Видях че няма да се случат нещата, а не мога да си позволя да оставя хора да влизат без маски. Трябва да взема някакво отношение и затова се наложи да извикам полиция. Той дори беше съгласен и каза: "Извикай ги да видя дали полицаите знаят законите". И аз ги извиках", посочва управителката на магазина.

Служителите в магазина споделят, че заради изискването клиентите да са с маски работата им се удвоява.

Полицията идва и управителката обяснява, че "господинът отказва да си сложи маската".

"Игнорираха изобщо проблема със заключването. Дойдоха с нагласата, че трябва да ми напишат акт за нарушаване на противоепидемичните мерки. Малкият беше доста неспокоен. Дори сега, като види патрулка: "Полицаите, тати! Полицаите, тати!". Обясних му, че няма от какво да се притеснява." Според мъжа станалото е "унижение пред детето".

Пред журналиста той разказва, че има астма и маската затруднява "доста" дишането му. Опасява се, че това може да предизвика пристъп.

Управителката отвръща задочно пред камерата, че и на нея не й харесва да стои по 10 часа с маска втора година подред "в тая жега". "Много е трудно. Има хора, които влизат за по 10 минути, искат да ги пуснеш без маска. Ние сме натоварени толкова много и накрая пак излизаме виновни."

Виж коментарите (3)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).