Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Закопчаха втори автобус-убиец на "Ентуртранс"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:15 / 17.06.2011Коментари (26)11579
© Burgas24.bg
Само денонощие след трагедията на магистрала "Тракия" беше закопчан втори автобус убиец на бургаската фирма "Ентуртранс".

Макар в сряда вечерта лицензът й за превоз на пътници да беше отнет, рейс на превозвача беше засечен от контролните органи на автогара София. Возилото потеглило от Бургас за София два часа след влязлата в сила забрана. Проверка показа, че автобусът е с 3 години по-стар от катастрофиралия, пак е със скъсана гума, спирачките му са повредени и тече масло. Часове преди него пък към морето потегли друг, също с редица нарушения.

И двата автобуса бяха хванати от инспектори на Държавната автомобилна инспекция (ДАИ), които започнаха внезапни проверки още в сряда вечерта, само няколко часа след жестоката катастрофа край Пловдив.

Първият екип на софийските инспектори се появи на Централна гара в София малко преди 22 ч. Там завариха почти пълен автобус на "Ентуртранс", който се канеше да потегли към Бургас в 22,30 ч, както и злополучния в сряда. Кратка проверка показа, че му липсва тахограф, с който се следи скоростта, има съмнения за автентичността на техническия му преглед и е пълно с пропуски в документацията.

Въпреки нередностите контролните органи направиха компромис и позволиха на автобуса да тръгне за Бургас, тъй като отнемането на лиценза за превоз на пътници влизаше в сила час и половина по-късно - в 12 ч. Поради това автомобили на ДАИ го ескортираха през целия път, за да е сигурно, че няма да има инциденти.

Само няколко часа по-късно, когато забраната за път вече е в сила, фирмата пуска втори почти сигурен убиец на пътя. Автобусът "Мерцедес" потегли от Бургас с около 30-ина пътници точно в 1,30 часа в четвъртък. Още на автогарата в Бургас му бил написан акт, тъй като вътре се продавали билети до Пазарджик, откъдето автобусът няма право да минава. Мерцедесът пристигнал на автогарата към 8,30 ч, където вече го чакал екип на ДАИ. Двамата инспектори поискали документите от шофьора Хюсеин Хюсеин, но той отказал да им ги даде.

"Изнерви се, започна да се кара, да крещи и отказа да им ги даде", разказа свидетел на разправията. Наложило се инспекторите да извикат полиция. Едва след това започнала проверката.

Първото, което установили, ги втрещило - на задната външна лява гума зеела голяма цепнатина.

"Идентичен случай с този от автобуса край Пловдив, разкъсана е", каза старши инспектор Ивайло Манолов.

"На второ място, спукан е предният спирачен диск и на трето място - има течове на масло от двигателя", посочи той.

"Представяте ли си? Изминал е така целия този път. Можеше да стане същата трагедия", допълни и колегата му Красимир Желязков. По документи е минал технически преглед на 18 януари тази година - те сочат пълна изправност. "Много ясно, че ще сочат пълна изправност. Здравата гума беше сменена със скъсана след прегледа", разкри по-късно служител на "Ентутранс".

Докато течеше проверката, шофьорът Хюсеин Хюсеин се вайкаше какво да прави. На него му беше отнета книжката, а тепърва му се пишеха актове за близо 3000 лева. Малко по-късно автобусът беше откаран на наказателен паркинг в областния отдел на ДАИ. Там ще остане, докато бъдат премахнати неизправностите му.

Източник: в. "Монитор"




Още по темата: общо новини по темата: 125
04.03.2016 »
11.02.2016 »
10.11.2015 »
21.10.2015 »
05.01.2015 »
31.07.2014 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Времее да закопчаят и шефа на Ентуртранс
+3
 
 
Отдавна, най-много от всичко ме е отвратило обслужването в тези транспортни фирми "Ентуртранс","Юнион Ивкони","Етап"... сърбането на шкембе чорба на шофьорите по време на почивка, непрестанното им говорене по телефона и пушене на цигари по време на път, занасянето със стюардесите и пр. Наистина, никога не се бях замисляла за риска... Ако дестинацията ви позволява, пътувайте със самолет. Вече цените на билетите са почти като автобусните, а контрола и сигурността, спестеното време и обслужването със сигурност са в повече...
+2
 
 
Няма да се жалват много политиците ако останат тука 2 милиона. Те и без друго това искат, тук да останат неуки, слабообразовани хора, които лесно да манипулират и управляват, и да им работят за без пари. Ще отворят границата за още по-неуки и така ще царуват и управляват в един вечен социалистичеко- демократичен мутренски кръговрат, едни ромски групи. Ще ги хранят с кебапчета и ще им плащат тока и на тях това ще им е ок! Така че: Добре дошла на политико -икономическата олигархия в БГ и добре си отишли будните българи от родината си!
+2
 
 
Затова трябва да се емигрира, като останат два милиона, ония отгоре яко ще се спекат!!!
+2
 
 
Защо ли в НЕтъпите държави стават катастрофи, защо ли имат магистрали, защо ли от стриктния контрол там не се оплакват и не го наричат "полицейска държава", защо не "мрънкат" постоянно, а всеки си върши работата?
+5
 
 
Докато има корупция навсякаде в България,ще има и невинни жертви.Всички знаем как се минава технически преглед в България,не ходиш с автомобила,а само с документите му!Докато с колата рискуваш живота на себе си и този на семейството си,с един 23 годишен курник,като този автобус,рискуваш живота на невинни хора,които си плащат за да се приберат удома!Затова не трябва да съдят само шофьора,ами и този собственик на фирмата,който взема поднаем стари кочини за да не плаща голям наем,който не си поддържа автобусите за да намали разходите си до минимум и си плаща за да мине преглед с неизправен автобус!!Нека съдят него.Той е виновен!
+4
 
 
Тая България по-зле от превоза в Индия бе !!!!! Къде е съда????? Къде е правосъдието????? Къде е тъпата държава???? Правителството строи магистрали гробища!!!! На всеки километър паметници, а съдишищата издават оправдателни и условни писъди и пачки с пари ме мотаят по джобовете на темидианците!!!!! Сега ще почнат ли дела????? Ще почнат ли проверки на всички превозвачи ??????? Къде е транспортният министър????? Къде са законите в тая държава????? Ще плати ли Горсова на убиеца си за това че я премаза ????? И с цялата си наглост ние искаме македонците да осъдят виновните за кораба убиец, в който загинаха българи, а ние не съдим никои у нас за това че сами ни избиват. Ами нека няма осъдени македонци и затова, че там измряха като пилци толкова българи !!!!!!!!! НЕКА ДА НИ Е!
+2
 
 
Няма такава наглост и безочие!!!Тази фирма отдавна трябваше да е закрита!!!
+4
 
 
Трябвало е в полунощ да спрат автобуса, където и да е по пътя, да не кажа че от човешка гледна точка не е тр да го пуснат да тръгва дори. Не да стигне до Бургас, какво наистина ако карат след него, просто ще станат свидетели на нещо ужасно.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: