Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Закриват Държавния резерв?
Автор: Екип Burgas24.bg 16:33 / 04.11.2011Коментари (55)1610
© Burgas24.bg
В сряда финансовото министерство ще внесе проект в Министерския съвет за закриване на Държавния резерв. Това заяви в Капитан Андреево вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Според него закриването се налага, тъй като резервът, в който работят 600 души, е тежка и неефективна структура, която харчи между 80 и 90 милиона лева годишно.

Дянков съобщи още, че кметовете на общините ще получат още в понеделник писма, в които се иска 15-процентно съкращение в администрациите. Който откаже, няма да може да вземе допълнителни субсидии през годината. По думите на министъра през последните години вместо да намаляват, щатните бройки в общините са се увеличили с 6 на сто.

По въпроса за бюджета Симеон Дянков посочи, че той е такъв, какъвто е и трябва да се изпълнява. Според него, ако някой от министрите се оплаква, може да си потърси друга работа.

В същото време стана ясно, че бюджетът предвижда за първи път животновъдите да получат 60 милиона лева държавни субсидии.

Председателят на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Станимир Пеев каза, че не е запознат за намерението за закриването й:

Това го чувам от вас, не съм запознат. Нищо не мога да кажа. Изявления никакви няма да давам, въобще не искам да обсъждам нещо, което за първи път чувам и тотално ми е неясно какви са мотивите и защо е казано. Нашата работа се вижда от обществеността. Това, което ми казвате, ме учудва и нищо друго не мога да кажа.

Държавният резерв е на подчинение на кабинета и отговаря за контрола и съхраняването на държавните резерви и запаси като горива, химикали, хранителни стоки, лекарства. Създаден е още през 1950 година.

Източник: БНР









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
егати Резерва и кацата...харчил 90 милиона?! какво е туй харчене ,бе,алоууу.. ЗА КАКВО..някой да ме светне? щото за тия 600 лапача 10 милиона най-много да са харчовете,а другите 80 милиона-ЗА КАКВО?? подменяте залежалата луканка ли..или пишете че е извън трайност-прибирате я у къщи у хладилника, па държавата да даде мангиз за нова луканка,а?! такъв вид ли са другите харчове??:-))
Aнонимен
на 05.11.2011 г.
0
 
 
работата ми непряко е свързана с резерва,и мога да кажа че наистина резерва е опразнен,приситуацията с лукойл,когато им взеха лиценза,резерва трябваше да осигури горива за достатъчно дълго време и да даде необходимия аванс на държавата за да може да се справи с тази ситуация,да не говорим за зърнения резерв,всяка година нелегално се изнасят хиляди тонове зърно от резерва през пристанище Варна,и сега с закриването му ще секнат в зародиш въпросите които биха излезли при евентуална криза в България
0
 
 
Кога ще закриеш държавата, очилат п_д_р_ст???
Aнонимен
на 05.11.2011 г.
-1
 
 
Боже, какви коментари. Аз, който съм магистър по финанси и имам 5, повтарям пет, години опит по различни фирми и позиции не мога да кажа правилно или не е това закриване, но бай ти Ганя както обикновено е компетентен по всякакви въпроси.
-1
 
 
Адмирирам ! Браво Дянков и без това държавната администрация е супер раздута нужно е много по голямо съкращаване ! В тая администрация 80% са едни мъртви души които цял живот са свикнали абсолютно нищо да не правят и на края на месеца да взимат пари ! Запитайте се какво толкова има да работят 600 човека администрация на резерва - местим от един склада на друг и имитираме работа ! Държавния резерв може да бъде управляван добре точно от 20 човека !!
0
 
 
Еми явно не останаха други пари за крадене-не толкова много де.А после пицата била "постна"-да се задавиш с такива,палячо.
0
 
 
Дянков пак изби рибата... да закрие цялата държава, ще спести много...
-1
 
 
ТО КАТО ЦЯЛО ЗИМИТЕ В МИЗЕРНА бЪЛГАРИЯ СА СИВИ,ОПУШЕНИ И МИЗЕРНИ АМА..СКОРО БАШ ЛУКАНОВА ЗИМА НЕ Е ИМАЛО..МАЙ ИДВА ВРЕМЕТО НА ОЩЕ НЯКАКВА ПОДОБНА ЗИМА ИЛИ НЕЩО ОТ СОРТА...
0
 
 
Велики приказки разни, така е само празни обещания от тоя оня. Хубави мераци имате само гледайте във времето народа да не скочи отново. Истината е тая .....който се чувства подготвен - знаеш и можещ веднага да напуска тая проклета държава. Не вярвайте на никого .....просто се махнете от тука
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Наводнения 2024
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: