Заловените крадци на луксозни автомобили в Бургас са вече с повдигнати обвинения  

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:24 / 17.08.2022
1027
Прокуратурата в Бургас повдигна обвинения на петима мъже и една жена след специализираната полицейска акция срещу схема за крадени луксозни автомобили. Колите, регистрирани с фалшиви документи, са за близо 4 млн. лева.

Престъпната група е действала още от есента на 2020 г. До вчера близо 40 луксозни автомобили са участвали в схемата с пререгистрация с фалшиви документи, предназначени за продан на занижени цени както у нас, така и в страни от Близкия изток. В групата са участвали общо 6 души, сред тях и бивш служител на МВР, който е знаел много добре каква е точната процедура при регистрация на автомобили. Групата се разследва още от май. Голяма част от луксозните автомобили са били откраднати зад граница от страни в Европа. В разследването участват и служители на ГДБОП, предава БНТ.

"Ръководителят на организираната престъпна група е създал една стройна структура, престъпна структура, за изкупуване на автомобили, които са предмет на кражба, предмет на лизингови измами или предмет на застрахователни измами. От групата са осигурявали обикновено, лица с нисък социален статус, които са се явявали като собственици на тези автомобили. Говорим за автомобили, чиято средна стойност е над 100 хил. лева на всеки от тях", заяви ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас.

За лицето, привлечено към наказателна отговорност за ръководене на престъпната група, Наказателният кодекс предвижда наказание от 5 до 15 г. лишаване от свобода. За участниците е предвидено наказание от 3 до 10 г. лишаване от свобода", каза Светослав Маринчев, заместник-окръжен прокурор на Бургас.

От прокуратурата в Бургас казаха, че разследването продължава. Разпитват се свидетели и се събират още доказателства. Не е изключено да има и още подведени под отговорност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ето кой е загиналият при инцидента с Кирил Петков
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков не е сменило р...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Лоши новини за любителите на лова у нас
Кирил Петков с първи коментар след катастрофата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).