Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зам.-кмет на Ловеч: Ще направим всичко необходимо да защитим живота и здравето на населението
Автор: Йоланда Пелова 11:37 / 28.09.2022Коментари (0)459
©
Ще направим всичко необходимо да защитим живота и здравето на населението на град Ловеч. Това съобщи за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Даниел Колев, зам.-кмет по стоителство, архитектура, градоустройство и екология на Община Ловеч във връзка с обгазяването с амоняк в града.

"Има основания за притеснения. Това, което се случва в Ловеч, е продължение на един проблем, който е още от май месец на тази година. И към тогавашния момент с помощта на всички компетентни в тази връзка институции стигнахме дотам, че "Мелта 90" – това е едно предприятие, което функционира от 80-те години на миналия век, в хладилното съоръжение, което е с амонячна инсталация, бяха настъпили някакви проблеми при тях. Имаха аварии, които добре, че не доведоха до по-тежки замърсявания на околната среда и въздуха на близките квартали, в който имаме и училище, и детска градина и детска ясла. С помощта на институциите, и с предписание на РИОСВ, и на ДАМТН предприятието и най-вече хладилното съоръжение на това предприятие "Мелта 90" беше спряно от експлоатация до отстраняване на всички неизправности в инсталацията. Сигналите започнаха наново. До 19 септември нямаше абсолютно никакви проблеми със съоръжението на хладилника. На 19-и почнаха сигналите, и на 25-и, и така и към днешна дата".

"Започна възстановяване на дейността на хладилника. Управителят г-н Тенев започна да зарежда съоръжението с амоняк и всичко се върна наново. Имаме сигнали вече от близко живущи от съседните къщи до предприятието и до хладилника. И пак сме сезирали наново абсолютно всички институции, за да може това съоръжение наистина да бъде отремонтирано, и ако може да бъде въведено в експлоатация след тяхна санкция, добре, но не и да застрашава живота и здравето на хората", коментира Колев.

Той обясни, че към момента управителят на въпросното предприятие не изпълнява предписанията на ДАМТН, но продължава да зарежда съоръжението, и неминуемо това е довело до изпускане на амоняк в атмосферата. 

Зам.-кметът увери, че ситуацията се следи и чрез показанията на измервателни уреди, но нормализирането на ситуацията зависи и от това управителят г-н Тенев да започне да изпълнява предприсанията, дадени му от компетентните органи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: