Зам.-министър лови бас за броя на руските туристи по Черноморието

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:46 / 15.05.2014
568
"От сега мога да се хвана на бас, че ще имаме ръст на руските туристи това лято по Черноморието". Това заяви преди откриването на четвъртата международна среща на туроператорите в Пловдив зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Бранимир Ботев, предаде кореспондентът на Burgas24.bg от Пловдив.

По думите на зам.-министъра тази година България е издала по-висок процент визи и посочи, че за Беларус са с 12% повече.
 
"България сключи чудесен договор със Словакия, която да издава шенгенски визи за беларуските туристи идващи в България. По този начин ще се увеличи интереса към България. По същия начин се очаква увеличение на туристите у нас от Украйна. Събитията в Крим не има дават друга алтернатива за почивка. Тъй като, ако искат да отидат в Гърция или Турция, пак трябва да минат през България, но така ще има излиза много скъпо", допълни Ботев.

Бранимир Ботев прогнозира повече руски туристи това лято у нас. Причината е, че пакетите за почивка се договарят няколко месеца по-рано. Дори заяви, че е готов да се обзаложи, че наистина ще има повече руснаци у нас през летния сезон.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Андре Токев: Животът е едно уравнение и ние трябва да се забавляв...
Валентин Мундров: Да върнем доверието в машините, след това да въ...
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Красимир Георгиев, АКАБ за новите промени: Целта е кандидат-шофьо...
Борисов: С нашия глас ще направим така, че ЕС да се управлява доб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).