Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заместник - министърът на културата подаде оставка
Автор: ИА Фокус 19:54 / 16.02.2023Коментари (0)1103
© Уикипедия
Заместник-министърът на културата Борислава Танева подаде оставка. Това съобщи тя в личния си Facebook профил. Танева посочва като основни мотиви за своето оттегляне натрупаната умора от извършването на служебните си дейности като министър и желанието да се съсредоточи в работата си като преподавател в Националната музикална академия.

Целият пост:

За моето семейството и близкото ми обкръжение не е тайна, че от доста време все по-сериозно и по-често говоря за желанието си да се оттегля от поста, който заемам в МК. Това желание се избистри окончателно и се превърна в решение да подам официално своята оставка като зам.-мин. на културата, което и направих преди малко.


Истината е, че изключително интензивната работа на два фронта (в МК и в НМА), продължаваща на пресекулки вече втора година ме изтощи крайно и вече не се чувствам толкова ефективна, колкото трябвам и на екипа в МК и на студентите си, на семейството и на себе си.

През целия този период много пъти ми се налагаше да отказвам участия в международни журита, майсторски класове, концерти и други професионални изяви на престижни форуми у нас и в чужбина.

И най-важното! Да, интимно е, но ще го споделя. Знаете, станах баба два пъти през миналата година. Не искам повече да се лишавам от несравнимите с нищо усещания за покой и хармония от пребиваването в съвършения детски свят. Тези мигове са благословени и отлитат безвъзвратно бързо…

Престоят в МК ми взе много, но ми и даде много. Дадено ми беше да създам приятелства, родени в сложни обстоятелства, които удържаха на поривите на най-различни ветрове (понякога неочаквано бурни). Знам, че тези хора ще останат за цял живот в сърцето ми и им благодаря!

Благодаря на министър Минеков, че ме избра до бъда до него в тежки времена и ми даде доверието си. Не го предадох.

Благодаря на хората от екипа ни! Благодаря на колегите от МК!

Освен личните и професионалните мотиви, още по-убедена и спокойна да взема това решение ме прави фактът, че настоящият министър има много сходен на моя "профил“ и гледаме в една посока. Сигурна съм, че ще довърши заложеното и направеното досега.

И не, не съжалявам! Не съжалявам за нито една своя постъпка. Напротив!

Отивам си с вдигната глава и спокойна съвест. Знам, че дадох максимума на който бях способна и мога да отговарям за всяко едно решение, което съм взела. Участвах в много битки, а особено горда съм, че на два пъти изиграх "главна роля“ в тежката битка за спасяването на Държавните културни институти в областта на сценичните изкуства през изключително неблагоприятните ковидни и пост-ковидни времена, в които ми се падна "честта“ да работя. И да, успяхме! Два пъти! И през 2021 и през 2022 година изработеното от нас ПМС, осигури живот на Държавните културни институти и не се стигна до фалити.

Предстоят нови битки за българската култура, за които от сърце искам да пожелая успех на Найден Тодоров в тази му нова роля. Вярвам му! 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: