Запалиха 30 бутикови соцвозила в автокъща

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:14 / 21.12.2016
1034
30 бутикови соцвозила пострадаха при умишлен палеж в автокъща "Марио 95" в столичния квартал "Люлин". Огънят е избухнал към 21,15 ч. в понеделник. Злосторниците са отпорили част от телената ограда, в задната част на автокъщата и наред са поливали автомобилите в тази част с бензин и масло. Целели са се основно в гумите и предните капаци.

В момента в автокъщата е имало около 50 автомобила, всичките от стари съветски марки и някои и друг западен автомобил от 70-те и 80-те години.

"За мен това е хоби, изкупувам ги правя им реновация и след това, ако има купувачи, ги продавам", обясни собственикът Марио Найденов.

"Има твърде много хора, които изпитват носталгия и искат да се грижат за такива стари коли от времето на соца", обясни пред "Монитор" той. 

При огледа полицейските дознатели иззеха около 10-килограмова туба от бензин, полуразтопена пластмаса, най-вероятно от бутилка, и дървен прът с намотани парцали в края му, който явно бандитите са използвали като факла.

Макар че на 50 м от автокъщата има блок, сигнал в пожарната е подал жител от по-далечния блок, който е станал причина на мястото да дойдат два противопожарни автомобила.

"Останалите са гледали сеир", каза пред "Монитор" собственикът на автокъщата. Той категорично отрече да е бил заплашван или да има конфликти с някого, най-малкото защото стоката, изложена във фирмата, не е атрактивна и е само за ценители.

Нападателите нарочно са целили със запалителната течност гумите, защото оттам тръгват пораженията по целия автомобил, обясниха разследващите.

Пострадали са около 7 лади 1500, един ЗАЗ, 2 волги и поне два москвича. Засегнати от пламъците са и полски ФИАТ и "Вартбург". От западните марки поражения има и по едно БМВ-3, серия 1 и "Опел Рекорд", производство от 70-те години. Собственикът обясни, че автомобилите не са застраховани, защото дружествата отказвали да застраховат автомобили старо производство. Сред унищожените коли е и "Жигули" на 14 000 км, а бяла "Лада 1500", въпреки че е полята обилно със запалителна течност, не се е възпламенила.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Бизнесите, които печелят най много по празници и не искат Денят н...
Инвеститорът за детската болница: Няма да се създава "Национална ...
Европейската статистика: Българите работят най-малко допълнителни...
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).