Започва Зелена олимпиада 2022

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:55 / 23.09.2022
401
Днес започва образователната екологична инициатива "Зелена олимпиада“, която се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите. Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ. 

Инициативата е насочена към ученици от 1-ви до 12-и клас и всяка година в нея се включват над 5000 деца и младежи. В специално създадената онлайн платформа https://zelenaolimpiada.com/ участниците могат да се регистрират и да проверят своите знания за природата и нейното опазване, като отговарят на въпроси. Последният въпрос е отворен – необходимо е да се напише кратко есе по зададена тема (въздух, води, отпадъци, флора и фауна, климат и т.н.).

Проектът на "Академика БГ“, традиционно подкрепян от МОСВ, е насочен към повишаване знанията на учениците за опазване на околната среда и има за цел да допринесе за изграждане на екологична култура. Зелената олимпиада възпитава сред децата и младежите грижа към природата, а състезателният й характер ги стимулира да търсят информация за това.

Онлайн форматът дава възможност за участие на деца и младежи от всички населени места в страната, както и на българчета, живеещи в чужбина. От трите възрастови групи – начален, среден и горен курс, се излъчва по един победител, като тази година наградите са три таблета.

Регистрацията и решаването на тест са достъпни от днес – 23.09.2022, и продължават до 04.11.2022 г. включително. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на МОСВ, в сайта на Зелената олимпиада и в нейната фейсбук страница.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).