Започва изплащането на пенсиите

Автор: Рени Томович
Коментари (0)
08:45 / 09.01.2023
418
От днес до 20 януари, петък, ще се изплащат пенсиите съобразно изготвен график, който ще бъде обявен във всяка една от пощенските станции. Преводите на сумите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, също ще бъдат направени днес, става ясно от сайта на НОИ. 

Графикът за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт (НОИ) към осигурените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е достъпен тук.

Преди дни от НОИ информираха, че от тази година продължават да се увеличават възрастта и продължителността на осигурителния стаж, като условия, на които хората трябва да отговарят, за да се пенсионират по общия ред. От 1 януари т.г. жените трябва да имат навършени 62 години, а мъжете 64 години и 6 месеца. Жените трябва да имат положен осигурителен стаж от 36 години и 4 месеца, а мъжете – 39 години и 4 месеца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).