Започва засилен контрол по пътищата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:27 / 24.02.2022
687
От 25 февруари до 6 март са планирани действия за подобряване на движението по пътищата, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел "Пътна полиция“, ГДНП.

Операцията е планирана след анализ на данните от началото на годината за пътнотранспортния травматизъм. За времето на операцията ще бъде засилен контролът за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол или упойващи вещества, ще се следи и спазването на скоростните режими.

Успоредно с това екипите ще засилят проверките си и над водачите на двуколесни моторни превозни средства – по данните на "Пътна полиция“, ГДНП само през дните на текущия месец са загинали четирима мотоциклетисти, като двама от тях не са притежавали съответната категория правоспособност. За сравнение през целия месец февруари на 2021 година при пътнотранспортни произшествия е имало само един загинал водач на двуколесно МПС.

В операцията, освен служители на "Пътна полиция", ще се включат и техни колеги от Охранителна полиция, които ще имат засилено присъствие в малките населени места. Там екипите ще следят основно за недопускане на управление на МПС от неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол или наркотични вещества.

Дните на операцията съвпадат и с Националния празник. Поради тази причина традиционно ще има засилено полицейско присъствие с цел подпомагане на трафика на входно-изходните артерии на големите градове и на местата, които традиционни се посещават от гражданите, уточни гл.инспектор Близнаков.

Виж коментарите (0)

Още по темата (375):
28.10.2022 Нашенци луднаха, разграбиха магазините за електроуреди
14.07.2022 Може да останем и без парно тази зима
01.07.2022 Стартира приемът на документи за отпускането на помощи за отопление
20.04.2022 В столицата отново заваля сняг
20.04.2022 Това видео не е правено на 20-ти януари!
20.04.2022 Великден и пролет ли? По-добре вижте какво се случва в планините
Още новини от Национални новини:
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас
Доц. Мангъров говори за новия "вирус на шамара"
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).