Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заради апетитен имот Нотариуса опитал да измами първата си жена, въвлякъл и съдия
Автор: Екип Burgas24.bg 08:40 / 05.02.2024Коментари (1)952
©
Декар имот, с нови постройки и райграс в китното село Карлуково, по емоционален начин свързва убития преди дни Мартин Божанов, когото наричат Нотариуса, с три жени. Това са бившата му съпруга Адриана, съдия Владислава Цариградска и втората жена Гергана.

С първите две той воюва тежко в последните години от живота си, а третата опитва да му помогне в съдебните битки. Обект е луксозната вила в село Карлуково до което се вие живописно река Искър.

Мартин Божанов закупува през 2015 г. имота за по-малко от 9800 лева, когато живее с първата си съпруга Адриана, с която са семейство от 2013 г. и имат общо дете.

През лятото на 2017 г. отношенията в двойката се влошават, започват взаимни обвинения в изневяра. По онова време бившата участничка в реалити формата “Къртицата" и бъдещ полицай в ГДБОП Гергана Грънчарова вече е двойка с Божанов и съпругата му знае за тази връзка и двамата вземат решение за развод.

Уговорката е да продават вилата в Карлуково, апартамент в Свети Влас и жилище в София и да поделят парите, за да закупи Адриана със своя дял от общите семейни имоти малък дом за нея и детето им. Първата съпруга подписва пълномощно на мъжа си, за да намери най-добрите купувачи. Вероятно Мартин Божансов, който добре познава цените на имотите в България, решава обаче да намали дела на своята първа съпруга и сключва на 4 септември 2017 г. предварителен договор с новата любима жена Гергана за продажба на вилата в Карлукова за 9800 лева - цената, на която с първата съпруга купуват декара земя. 

На 12 септември 2017 г. Мартин Божанов и Гергана подписват и допълнително споразумение по предварителния договор - за предаване на имота в нейно владение най-късно през юни 2018 г.

А на 6 октомври 2017 г. Мартин подава молба до Софийския районен съд за развод. Раздялата с Адриана е обявена окончателно на 18 март 2019 г. След това той се жени за Гергана.

Първата съпруга e отвентик по делото за имота и възразява срещу иска, защото се чувства измамена от новата двойка

Експертизи в съда, когато започва дело между Мартин и Адриана, ще покажат, че след луксозни подобрения този имот струвал почти 13 пъти по-скъпо. А свидетел дори признава в съда, че е получил оферта от 500 хиляди лева от мъжа, известен като Нотариуса, за да му продаде въпросния имот.

Делото между бившите вече съпрузи е разпределно на съдия Владислава Цариградска, която осуетява плановете на Мартин, а решението ѝ по-късно е потвърдено от Окръжния съд в Ловеч и от Върховния касационен съд през август 2022 г.

Точно в хода на това дело Божанов е заплашвал съдия Цариградска и настоявал тя да се оттегли от процеса, но магистратът не се е съгласила. За случая има разследване на прокуратурата, което се е точило 5 години и не е приключило до убийството му.

Очевидно за Мартин имотът в Карлуково е бил изключително ценен, тъй като през юни 2018 г., докато все още тече разводът му с Адриана, Гергана, все още Грънчарова, завежда дело срещу бъдещия си мъж Мартин и първата му съпруга. Искът ѝ до Районния съд в Луковит е предварителният договор за вилата между нея и Нотариуса да бъде обявен за окончателен.

Адриана възразява, посочва, че Мартин и Гергана са се договорили в нейна вреда, разказва как бракът ѝ е пропаднал заради новата връзка на съпруга ѝ, а споразумението за продажба на имота всъщност заобикаляло закона.

Двете жени до Мартин спорят какво е имало и има върху ценния декар в Карлуково, а документи показват, челуксозните 4 постройки с каменна облицовка всъщност са незаконно построени без издадени документи.

Мартин Божанов като ответник също се явява на делата и казва, че вилата не е семейно жилище, а имуществените отношения между него и съпругата му са уредени в бракоразводното дело в Софийския районен съд. Докато Темида разплита семейната сага “Карлуково", Мартин и Гергана вече живеят заедно и имат дете. Адриана пък среща Евгени Симеонов - бизнесмен, чието име се появява през 2011 г. в акция на МВР и прокуратурата за задържане над 20 души за източване на банкови сметки. Няма данни да е осъждан.

Съдия Цариградска обаче се оказва неочаквана жертва на делото за вилата до Луковит. Срещу нея започва яростна кампания в жълти сайтове. Нейна роднина ѝ предава послание от Мартин Божанов да се отведе от делото, а можело да получи някой лев за това. Предупреждават съдията, че Марти е близък с Гешев и Пеевски, което най-вероятно е спекулация на Нотариуса. Съдия Цариградска описва детайлно тези заплахи в сигнал до прокуратрата, МВР, Висшия съдебен съвет.

В началото на 2020 г., на открито заседание по делото, в залата идват Мартин Божанов като ответник по иска на Гергана, заедно с адвоката си Велимир Атанасов. Грънчарова се представлява от адвокат Мартин Чанков, но двамата действат в синхрон срещу другия ответник - Адриана Симеонова.

В храма на Темида Божанов цитира публикациите за съдия Цариградска в жълтите сайтове, иска отвод, а след това излиза.

Преди това обаче заплашително ѝ показва жест, че времето тече и казва, че трябва “да ходи да подава документи".

Адвокатите Атанасов и Чанков също излизат, а в залата остава мъж с тъмни очила. Той се приближил към съдия Цариградска и попитал как са детето и мъжът ѝ. Напомнил ѝ, че доскоро бил в инвалидна количка. След тази случка ѝ е назначена охрана от министъра на правосъдието.

Владислава Цариградска решава делото 6 месеца по-късно - на 29 юни 2020 г. Отхвърля иска на Гергана Грънчарова за обявяване на предварителния договор за окончателен, което е в ущърб за нея и бъдещия ѝ съпруг Мартин Божанов. Имотът е оценен от вещи лица на 123 хил. лв. - сума далеч по-голяма от 9800 лв., на каквато стойност е сключен предварителният договор.

Съдия Цариградска сигнализира МВР и прокуратурата за дейността на Мартин Нотариуса и заплахите срещу нея. По-късно тя се свързва и с друга негова мишена - съдия Цветко Лазаров, който е заплашван в съдебна зала по същия начин през 2017 г.

През цялото време съдия Цариградска се съмнявала, че е подслушвана по сигнали на Божанов, а разрешението е дадено от вече закрития Апелативен специализиран наказателен съд. Според доклад на Бюрото за контрол на СРС-тата от този период са разписани над 160 такива разрешения, но в съдийската колегия не са докладвани никакви разследвания срещу тях.

В петък от прокуратурата обявиха, че срещу застреляния Мартин Божанов е водено досъдебно производство за имотни измами и заплахи към магистратите. То е продължило с години и било на финал. Предстояло да бъде привлечен като обвиняем, но го убили, припомня "24 часа".



Още по темата: общо новини по темата: 184
16.05.2024 »
19.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Портрет на Съдебната власт и Прокуратурата отвътре! Особено след като няма Следствие! - Изглежда е Изгодно за Политиците!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: