Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заради заменки по времето на БСП и Станишев ЕК ни съди за 8 милиарда
Автор: Екип Burgas24.bg 16:09 / 08.10.2011Коментари (42)1086
© Burgas24.bg
Европейската комисия стартира наказателно дело срещу България за нерегламентирана държавна помощ по отношение на заменените гори по време на мандата на предходното правителство. Това е казал министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата на заседанието.

"Близо две години нашето правителство опитваше с доводи да избегне тази тежка наказателна процедура. За съжаление тя вече е факт и изходът не се знае какъв ще бъде. Така че това е една от тежките отговорности на нашите предшественици, за която, за съжаление, ако се стигне до решение против България, ще трябва да плаща целият български народ", казва Найденов.

"България може да бъде осъдена да възстановява средства в размер на милиарди, тъй като по оценки се вземат за база оценките предимно на неправителствени организации и те варират между 2 и 8 милиарда. Ако това се случи, разбирате до какво може да доведе", казва Найденов. По думите му част от въпросните заменки са вършени по инициатива на принципала тогава - министърът на земеделието Нихат Кабил, след това от председателят на Държавната агенция по горите, а по-големите заменки са внасяни и решавани от Министерския съвет по предложение на тогавашния вицепремиер Ивайло Калфин.

"Сега е предизборна кампания, сутринта го слушах какви много идеи има. Да ни даде акъл, да го помолите, за това, което са заменяли и сега, на базата на този процес (те са изключително добри финансисти), да дадат на Дянков акъл как, ако ни осъдят, и откъде да вземем парите", коментира от своя страна премиерът Бойко Борисов.

"Големият проблем, господин премиер е, че това е дело, което стартира срещу горските заменки, а мащабът на земеделските заменки е в пъти по-голям и в момента ние сме в предварителна процедура. Възможно е да се стигне и до подобно дело", казва Найденов. По думите му има повдигнати обвинения срещу двама бивши министри.

"Информирайте днес прокурорите за заведеното дело, защото това според мен е много голяма допълнителна тежест върху държавата и върху всички данъкоплатци, като щета от това, което са ни причинили", казва Борисов.

Източник: bTV









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
абе тия знаят ли какво са 8 милиарда? това ни е половината от целия бюджет за една година? хайде моля ви се стига с предизборните трикове,може да сме се излъгали да гласуваме за вас но не сме някакви примати да ни баламуркате!
Aнонимен
на 09.10.2011 г.
0
 
 
Чест му прави на Борисов, че дава гласност на тия неща, правени тайно по коменистически!!!!!
-1
 
 
Те на това се казва , червена долна наглост.Борисов им виновен,че не развалил золумите дето те са направили,всички помним непокизма им когато ги правеха,сега тоя цървул Калъфин вземете и президент го направете!
Aнонимен
на 09.10.2011 г.
0
 
 
абе стига предизборни глупости,станишев беше преди 3 години, тая мутра за нищо ли не е виновна??
+1
 
 
Преди седмица премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Мирослав Найденов откриха новия голф комплекс Thracian Cliffs ("Тракийски скали" до нос Калиакра, собственост на рекламния бос Красимир Гергов и неговия съдружник Георг Цветански. В обхвата на комплекса е и земя, придобита със замяна. Сделката бе сред 47-те, заради които Европейската комисия заплаши България със санкция. В края на 2009 г. природозащитници протестираха, че част от земята попада и в защитената зона "НАТУРА 2000". "Изграждането на голф комплекса е една много добра инвестиция с грижа към природата, на уникално и красиво място", заяви при откриването обаче Борисов." Това е черешката на тортата, но под нея има слой сметана в която плуват все таквиз родолюбци и грижовници. Предвид факта, че вече пуснаха линк към процедурата, ще кажа само няколко думи. Дянков и мутрата вместо да скимуцат нечленоразделно трябваше отдавна да са внесли чрез Емил Димитров едно законопроектче за приходи в националния бюджет на база на изчислената вече държавна помощ за "бенефициентите" като Гергов, Батков, самия Димитров и сие... Без оглед на пол, раса, партийна и милиционерска принадлежност, вероизповедание или друг признак.. Не ли? Указание за гербери: "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто! "
+2
 
 
Защо две години не бяха развалени заменките? Зещото щяха да пострадат хора като депутата от ГЕРБ Емил Димитров,Гриша Ганчев,Титаните,Златев и тн.Все хора от любимата олигархия на Боко. Защо сега ЕК плаши България с глоби? Защото десните мошеници от ЕНП прилагат същата хватка,както 2009-та г.Тогава предизборно спряха фондовете ,за да помогнат на своя бандит Боко. Сега предизборно се опитват да му помогнат с тази димка.
0
 
 
Всички на кладата, после на ешафода и накрая - на Сатурн!
0
 
 
аз едно не мога да схвана от евро съюза ни наказват за измами далаверите са очевадни но само ако не си навлс иначе ни дума ни вопъл но стон щом има измама има виновни и има затвор независимо кой от коя партийка е но това не става и няма и да стане заменкаджиите са едни и същи при всяка власт и плащат всеки едни избори а кой хапе ръката която го храни а ние бг балацсите ще плащаме
-1
 
 
После се чудят защо народа не ги обича. Ами щото крадяха заедно с османлийте. За сегашното дередже са най-виновни от БСП. Ако бяха читави сега нямаше да ни дере кожата пицаря.Те ни натресоха Бойко на "бял кон".ПП крадяха ама и на другите даваха поне от трохите, докато сегашните лапат "в полза роду".Всички сте маскари.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Искат закриването на въглищни централи у нас
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: