Защо ни взимат кръв от пръста?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:34 / 09.08.2022
396
Кръвният тест се счита за един от най-важните и точни прегледи. Сега в повечето болници и клиники кръвта се взема от вена, но в някои случаи вземането на материал от пръста е достатъчно.

Ето защо лекарите взимат кръв от тази част на тялото.

Пръстът е избран по няколко причини. Първият е, че въпреки факта, че ръцете и краката са по-застрашени от инфекция, най-лесно е да ги локализирате от вените.

В допълнение, кожата на пръстите е много тънка, съответно, много по-лесно е да я пробиете и раната заздравява много по-бързо. Може би сте забелязали, че други рани, като порязвания,минават много по-бързо на ръцете, отколкото по други части на тялото.

Освен това горната фаланга на пръстите по правило е неподвижна, следователно външните фактори не влияят на замърсяването и заздравяването на раната.

Причината пръстът да бъде избран за подобен тип изследвания е, че хората го използват най-малко в ежедневието. Често остава неработоспособен, следователно, след като ви вземат кръв, е достатъчно да спре кръвта, след което дори не се забелязва, че ви е правен подобен тип манипулация, пише "Здраве.то".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).