Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Защо шофьорът, който уби 15-годишния Никола на пешеходна пътека не е задържан?
Автор: Екип Burgas24.bg 08:57 / 06.06.2019Коментари (1)1288
©
Шофьорът, който на 31 май блъсна и уби 15-годишно момче на столичния бул. "Цар Борис III", не е задържан. Той е останал на мястото на тежката катастрофа, но поради здравословен проблем е бил транспортиран в лечебно заведение. Това съобщи за Dir.bg зам.-градският прокурор на София Зорница Таскова.

Инцидентът стана край трамвайната спирка на булеварда при кръстовището с ул. "Нишава" на 31 май около 17.20 часа. 15-годишният Никола е пресичал, когато е пометен от идващия лек автомобил "Ауди". Ударът е бил толкова силен, че тялото на момчето е било изхвърлено през оградата на трамвайната спирка.

Прокурор Таскова уточни, че пробата с дрегер на водача за алкохол и наркотици е била отрицателна, като все още се очакват резултатите от назначената химическа експертиза. Не са готови и останалите експертизи по случая, които трябва да покажат с каква скорост се е движила колата, както и дали ученикът е пресичал по пешеходната пътека, но при червен светофар.

"Досъдебното производство е в начален етап, провеждат се разпити", каза още зам.-градският прокурор.

От държавното обвинение отказаха повече подробности по случая, за да не бъде попречено на разследването.

Живеещи в района на катастрофата обаче вече внесоха подписка в Столична община с искане за обезопасяване на пешеходната пътека. Хората настояват за изграждане на повдигната пешеходна пътека, удължаване на зеления сигнал на светофара и ограничаване на скоростта в този участък. Сред подписалите се над 1200 души е и майката на загиналия Никола - Галя Димитрова. След като се е подписала, почернената майка е написала: "Моля ви, не позволявайте още деца да загинат тук".

 

"За последния месец или два са станали три много тежки катастрофи, точно на този светофар. Ние всеки ден пресичаме и всеки един от нас се пита дали ще стигне жив до другата страна. Колите преминават и на червен сигнал, преминават с много висока скорост, вечер става много страшно", каза пък инициаторката на подписката Диана Димитрова.

По думите й, зеленият сигнал за пешеходците е много кратък и докато човек стигне до тротоара, светофарът вече показва червен сигнал.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 06.06.2019 г.
0
 
 
Първо да изкажа съоболезнования на родителите на дето и лека му пръст. "Не са готови и останалите експертизи по случая, които трябва да покажат с каква скорост се е движила колата, както и дали ученикът е пресичал по пешеходната пътека, но при червен светофар." с невъоръжен око от последиците , може да се види , че скоростта не била никак ниска и че водача бил опиянен от скоросста и не разсъждавал трезво... и какво значение има дето, дали минало на червено или зелено - основното правило при управление на МПС е че трябва да кара със скорост , предразполгаща към бързо спиране в районите на пешеходни пътеки или места , където е възможно да изскочат хора. Макар , че дори да беше карал 80 км/ч булеварда е прав и павиран се вижда от далече , какво се случва и може да се направи елементарна преценка, дали има хора на банкета... Този водач е за затвора и задължително отнемане на книжката за следваще 6 години най-малко. Дано съда и прокуратурата този път не се изложат , като при делото със Местан. Добре не е задържан , а някой наблюдава ли го , взета ли му е книжката...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: