Заслужено! Наградиха спасителя на момичето от влака Пловдив - Варна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:09 / 01.12.2019
1887
Петър Бонев, който спаси живота на 21-годишната Виктория при инцидента край Стара Загора във влака за Варна, получи награда от Община Стара Загора.

Иванка Сотирова, зам.-кмет по хуманитарни дейности, му връчи грамота за проявена гражданска доблест и отговорност  и благодарествен знак на Община Стара Загора. Младият мъж ще получи и 2000 лв. парична награда за проявен героизъм и бърза реакция за спасяване на човешки живот.

"Голямо добро направихте! Дай, Боже да има повече такива отговорни хора като Вас!“, пожела Иванка Сотирова. Тя не пропусна да отбележи и заслугата на съпругата му, която първа е чула виковете за помощ на Виктория.

25-годишният Петър Бонев разказа, че по време на случката на 24 ноември е мислел само как да спаси момичето. Той вече се е срещнал с нея в болницата. Виктория му благодарила и казала, че ако той не се е намесил толкова бързо, нападателят насочвал вече ножа към врата й. Майката на момичето пък го нарича "спасителят от влака“ и не пропуска да му благодари за стореното.

Младежът отново разказа за кошмара, който се разигра на 24 ноември малко преди 2 часа  в бързия влак пътуващ от Пловдив за Варна. Вече наближавали Стара Загора, но дъщеричката му, която е на година и три месеца, не искала да спи. Затова я разхождал из коридора. Видял, че Виктория е легнала на седалката в купето и му направило впечатление, че нападателят -  19-годишният Пламен Ч. от Пловдив, непрекъснато гледал втренчено момичето. Според разказа на Виктория, той няколко пъти се опитвал да я заговори, искал да станат приятели. Тя отхвърлила мераците му, извадила ножа и го сложила пред себе си. Когато станала да излезе от купето, Пламен взел ножа и се нахвърлил върху нея. Момичето започнало да вика за помощ. Първа чула виковете съпругата на Петър, а той веднага се втурнал към купето. Нахълтал вътре  и видял, че младежът е легнал върху Виктория и я мушка с джобно ножче. Ритнал го и успял да избие ножа от ръцете му. Тогава нападателят се измъкнал от купето и хукнал по коридора. После скочил от влака, който намалявал скоростта, за да спре на гарата в Стара Загора. Петър го последвал и успял да го събори на земята. Пламен обаче се отскубнал и отново хукнал, Петър го настигнал, натиснал го на земята и изчакал да дойде полиция. После се върнал да помогне на раненото момиче във влака.

Спасителят Петър Бонев е роден в пазарджишкото село Церово. Завършил осми клас и започнал да работи. Преди две години се запознал със съпругата си Божидарка и сега двамата живеят при родителите й в Стара Загора. През лятото  работят в чужбина. Мечтата на Петър е да завърши къщата, която започнал да гради в родното си село и да се настани там със семейството си. Най-голямата му слабост е дъщерята, за която иска по-добър живот.

Виж коментарите (3)

Още по темата (8):
31.12.2019 Спасителят от влака Пловдив-Варна мечтае за дом и повече човечност
26.12.2019 Спасителят на младата пловдивчанка от влака Пловдив - Варна: Да помагаш на хората не е геройство
03.12.2019 Петър Бонев извърши още едно геройство
27.11.2019 Спасителят на наръганото с нож момиче от влака Варна-Пловдив ще бъде
награден
27.11.2019 Касапинът на Виктория от влака Пловдив - Варна гледал лошо и приятелката на спасителя
26.11.2019 Министър Маринов благодари публично на Петър, който обезвреди нападателя на момичето във влака
Още новини от Национални новини:
Сняг заваля и на Витоша
Един милион българи стегнаха куфарите и тръгнаха на път през почи...
Турски тираджия се опита да прекара през ГКПП "Лесово" 6230 сексу...
Слабото място на хиляди шофьори
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).