Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Затвор за Благовест и Стелан, блудствали с момиче и обрали дома му
Автор: Пламена Николова 15:10 / 29.01.2020Коментари (0)942
©
Варненският окръжен съд призна за виновни Благовест А. и Стелан П. за това, че на 31. 01. 2019 г. в гр. Игнатиево, обл. Варна, в съучастие като съизвършители, отнели чужди движими вещи. При извършване на престъплението двамата употребили сила  и заплашване спрямо 19-годишно момиче, в чийто дом нахлули. Съдът призна Благовест А. за виновен и в това, че извършил блудствени действия спрямо младото момиче, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление. Грабежът извършен от него е при условията на опасен рецидив.

Двамата бяха оправдани по обвинението, че са привели в безпомощно състояние 19-годишното момиче, чрез завързване на крайниците й.

Съдът прие за съвместно разглеждане и гражданските искове на пострадалите майка и дъщеря, които бяха конституирани като частни обвинители.

37-годишният Благовест А. и 28-годишният Стелан П. разполагали с информация, че в къща в Игнатиево се съхранявали големи суми пари и ценни вещи. След като разбрали, кога живеещите в нея майка и дъщеря излизат обичайно от дома си, на 31.01.2019 г. изчакали по-възрастната жена да напусне къщата и влезли с взлом. В жилището се натъкнали на 19-годишно момиче. Пред нея се представили за служители на ГДБОП, опрели на врати й метално острие и със заплахи поискали да им каже, къде са скрити бижутата и парите. Докато Стелан П. претърсвал помещенията, Благовест А. извършил блудствени действия спрямо младото момиче. Двамата успели на отнемат бижута и пари на обща стойност 6305 лева.

Благовест А. е роден в Провадия, с начално образование, неженен, осъждан и безработен.

Стелан П. също е роден в Провадия, с основно образование, неженен, осъждан, безработен.

Делото приключи в един ден, след като пред съда подсъдимите признаха изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказаха да се събират други доказателства в съдебната фаза. Варненският окръжен съд уважи искането на защитниците им за провеждане на съкратено съдебно следствие. В този случай, според НПК, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието "лишаване от свобода“, което е наложил с 1/3.

Наказанието, което Варненският окръжен съд определи сред редукцията с 1/3 на подсъдимия Благовест А. е "лишаване от свобода“ в размер на 5г. и 4 месеца за извършения грабеж и 3 г. и 4 месеца за извършеното блудство. След групиране на двете наказания, той следва да търпи по-тежкото от тях, а именно 5г. и 4 месеца при първоначален "строг“ режим.

За извършеното престъпление наказанието след редукцията от 1/3 за Стелан П. е 2 г. "лишаване от свобода“, което следва да изтърпи при първоначален общ режим.   

Благовест А. и Стелан П. са осъдени да заплатят солидарно 3 858 лв. на пострадалата майка и 2375лв. на момичето, преставляваща обезщетение за причинени имуществени вреди в резултат на извършено престъпление грабеж, ведно със законната лихва, считано от момента на деянието - 31.01.2019 г. до окончателното изплащане на сумата. Съдът отхвърли разликата по предявения граждански иск за имуществени вреди до сумата от 2447 лв. като недоказан.

Подсъдимият Благовест А. е осъден да заплати на 19-годишното сумата от 10 000 лв., представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди в резултат на извършено блудство.

Присъдите могат да се обжалват или протестират пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: