Затвор за бруталния Мишо, убил възрастна жена, за да я обере

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
15:07 / 24.06.2019
1110
По внесен Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът наложи наказание от 20 години "лишаване от свобода“ спрямо Мишо В. Той е подсъдим за това, че в периода от 18.00 часа на 07.11.2016 г. до 14.00 часа на 08.11.2016 г. в с. Устрем, община Тополовград, област Хасково, в частен дом, намиращ се на ул. "Трети март“ № 21 е отнел   3 000 лева от владението на 87-годишна жена, като е употребил за това сила. Мъжът силно притискал в областта на шията с ръце и крак жената, довело до счупване на щитовидния хрущял и рогчетата на подезичната кост и причинило механична асфиксия, нанасяне на множество, наслагващи се удари с юмруци със значителна сила в областта на лицето, причинили разрушаване на костния скелет на лицевия череп и масивни хематоми в меките тъкани на лицето и кръвоизливи в разрушените синуси на въздухоносната система, притискане и удари в областта на гръдната кост с ръце и крак, причинило счупване на гръдната кост и кръвонасядане на сърдечната торбичка. Деянието е придружено с убийството на пострадалата – престъпление по чл.199, ал.2, т.2, предл.1, вр.чл.198, ал.1 от НК.

Престъплението, за което Мишо В. е подсъдим, е извършено след като той е влязъл в къщата на пострадалата, като прескочил оградата и разбил прозореца. В постройката открил горепосочената сума и упражнил сила спрямо пострадалата.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).