Затвор за този, който гори отпадъци!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
09:01 / 11.12.2019
2076
"Не е целта да вкарваме хората в затвора, това е крайна, превантивна мярка", каза Александър Ненков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, пред БНТ по повод инкриминирането на горенето на отпадъци.

Това е допълнение към съществуващ текст. Преди това се предвижда инкриминиране на юридически лица, сега сме допълнили със съизмеримо за физическо лице наказание.

Всички тези мерки са, за да се подобри качеството на въздуха. В проекта е инкриминирано горенето на каучук, пластмаса, текстил и други. Вярвам, че още преди Нова година ще успеем да го гласуваме, за да може от следващата година да влезе в сила и да се прилага. Очакванията са всички институции да походят радикално, за да се подобри качеството на въздуха.

Столична община набляга на комплексни мерки, търси се стимул на домакинствата. Над 20 000 домакинства могат да се възползват от раздаването на печки, които не са на твърдо гориво, но към момента само 6000 са се възползвали.

Вече сме узрели, трябва да вървим в тази посока, има начини да се подпомагат тези, които не могат да се отопляват с качествени горива. Водили сме неформален разговор с колеги от други партии, вярвам, че проектът ще бъде подкрепен от всички.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).