Затвор за турчин, причинил зверска катастрофа със загинал в Сливенско

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
17:24 / 27.02.2020
963
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено ефективно наказание от две годни лишаване от свобода спрямо турския гражданин Ягджъ Ю. Той е подсъдим за това, че на 24.12.2017 г. на път  в землището на с.Баня, общ. Нова Загора, при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на Ж. С. от с. Сборище, обл. Сливен, а също така и средни телесни повреди на друг мъж, както и на две жени.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е управлявал автомобила (Рено) с превишена скорост от 114 км/ч, при максимално позволена за този пътен участък от 90 км/ч. С него в колата била и жена. В един момент подсъдимият променил направлението на движение на автомобила и започнал да навлиза от дясната лента към срещуположната лента за движение. Това се дължало на превишената скорост, с която управлявал превозното средство. В другото превозно средство се придвижвали трима души – водачът, който бил придружаван от друг мъж (по-късно починал) и жена. Пострадалият, който управлявал автомобил (Ауди) в своята лента от пътя, забелязал колата на подсъдимия, за да избегне удар задействал спирачната система и завил максимално наляво. Въпреки това между двата автомобила настъпил челен удар.

В резултат на пътнотранспортното произшествие, водачите и пътниците на двата автомобила получили различни степени травматични увреждания, като тези на пътуващия на предна дясна седалка в Ауди-то се оказали несъвместими с живота, а на превозните средства са били нанесени материални щети. При катастрофата са пострадали и жените, пътуващи в двете коли.

 Ягджъ Ю. е лишен от право да управлява МПС за срок от три години.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).