Затвориха за движение поредна отсечка от ул. "Даме Груев"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
08:56 / 24.08.2022
355
От тази сутрин до 26 август (петък) се спира движението на моторни превозни средства по ул. "Даме Груев" в участъка между "Тодор Александров" и "Братя Бъкстон", като кръстовищата остават отворени. Това съобщиха от ОП "Организация и контрол на транспорта".

Причината е премахването на дървета заради следващите етапи от мащабната реконструкция на улицата, включваща разширение на пътното платно.

Пловдивчани изказаха своето разочарование от поголовната сеч на дървета по ул. "Даме Груев".

"Неудоумяваме на безочливостта и глупостта на разрешилите хора, да бъдат отрязани всички дървета на "Даме Груев". И това, само защото трябва да се строи допълнително. Сега премахват всички дървета, за да може да се бетонира още и да се спира на спокойствие по улицата, както бай Ганьо си знае", жалват се живущите пред Plovdiv24.bg.

"Реве ни се. Премахват зелените, здрави дървета. Kварталът остава без кислород, а за сметка на това дишаме изгорели газове и прах от преминаващите коли. На управляващите не им пука за природата", допълват те.

Plovdiv24.bg припомня, че експертният съвет по екология към община Пловдив е одобрил отсичането на 70-годишните дървета от вида софора. На тяхно място ще бъдат засадени нови, подходящи за градска среда. Те ще са от осем различни вида и сред тях ще има липи и иглолистни. Премахването на софорите се препоръчва от ландшафтните архитекти, тъй като са със слаба коренова система, а освен това попадат в сервитута на улицата.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Държавните университети затварят врати, ето кога
Новости има при бюлетините, а гласуването на машина е по познатия...
Добра новина за инфлацията, кредитите и лихвите в България
Отбелязваме Международния ден на семейството
Честваме паметта на монах, който е приел ангелски образ
8 области са в жълто и предупредени за опасно време днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).