Здравните пакети готови през октомври

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:55 / 02.09.2015
904
През октомври ще стане ясно кои заболявания ще попаднат в основния и кои в допълнителния пакет в здравното обслужване. Това съобщи вчера министърът на здравеопазването Петър Москов преди заседанието на ресорната парламентарна комисия. С приемането на последните промени в закона за здравното осигуряване се реши да се лекуваме по два пакета, които да влязат в сила от догодина, като в основния се очаква да попаднат социално значимите заболявания.

Вчера депутатите започнаха разглеждането на поправките в Закона за лечебните заведения и отхвърлиха идеята на Москов икономисти без специалност "Здравен мениджмънт" да могат да бъдат шефове на болници. "Ако си завършил икономика в Харвард и по някаква причина искаш да бъдеш шеф на българска болница, не можеш. Първо трябва да изкараш 200 часа в Свищовската академия. Но какво да се прави - съдба", коментира иронично министърът, след като предложението му беше отхвърлено. Междувременно народните представители разшириха кръга от допустимите квалификации, които се изискват за поста, но те отново трябва да са свързани със здравеопазването.

Източник: "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
От началото на годината: 27% по-малко загинали по пътищата, спрям...
Васил Велев за увеличението на пенсиите: Държавата пари няма – тя...
Социалният министър категоричен за пенсиите
Славчо Атанасов: Цар Фердинанд няма място в България
Две баби на преклонна възраст се сбиха, едната попадна в болница
Изплуваха още подробности за автомелето с ранени край "Маказа", и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).